Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας. Είσαι περίεργη να τα διαβάσεις;

1.Ταραμοσαλάτα: Μάλιστα προτείνουν την σπιτική η οποία είναι μακράν καλύτερη από αυτή που πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Πού θα την απολαύσεις; Μετά το μπάνιο σου στον Άγιο Σώστη, στη Μύκονο, στην ταβέρνα της Κικής.

2.Κολοκυθοκεφτέδες: Ιδανικό πιάτο για τους χορτοφάγους, θα το φας στην Κρήτη, στο Ταμάμ στα Χανιά.

3.Τοματοκεφτέδες: Στον Πύργο της Σαντορίνης, στην Πηνελόπη.

4.Φρέσκο ψάρι: Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τρώμε φρέσκο ψάρι εδώ και… 11.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Και προτείνουν να το γευτούμε στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, με λαδάκι και λεμονάκι.

5.Μουσακάς: Όχι που θα έλειπε! Στην Κληματαριά στην Αθήνα, όπου μπορείς να κάνεις και μαθήματα μαγειρικής και να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου ένα από τα πλέον παραδοσιακά μας πιάτα. Αλλά και στον Κουκούμαβλο στην Σαντορίνη, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάτου.

6.Παστιτσάδα: Το κερκυραϊκό πιάτο με τις βενετσιάνικες ρίζες θα το φας στην Κέρκυρα, φυσικά, στο Rex ή στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.

7.Αρνί κλέφτικο: Θα βρεις αμέτρητες παραλλαγές του πιάτου αυτού, που θα το απολαύσεις στις ταβέρνες του Μετσόβου.

8.Χωριάτικη σαλάτα: Στης Λέλας στην Καρδαμύλη με αυθεντική φέτα και ελιές Καλαμάτας ή στο Funky Gourmet στην Αθήνα για ένα σύγχρονο twist.

9.Μπουγάτσα: Στη Θεσσαλονίκη, φυσικά.

10.Λουκουμάδες: Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου, που ειδικεύονται στη λιχουδιά από το 1926.

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top