Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

0     

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

B747-8i 마이크로사이트 제작용 사진
Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία.

Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο CNN ο Fritz Gross, διευθυντής της εταιρείας τροφοδοσίας για αεροπλάνα LSG Sky Chefs Asia Pacific, μόλις δύο πιάτα αντέχουν στις συνθήκες του μεγάλου υψόμετρου και στις απαιτήσεις των επιβατών: το κρέας που έχει μαγειρευτεί στη σάλτσα και το τηγανιτό ρύζι.

«Και τα δύο μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά και ξανά χωρίς να αλλοιωθούν από άποψη ποιότητας και γεύσης», σχολίασε.

Από την άλλη, τα ζυμαρικά, αν και εύκολα στην προετοιμασία τους, δεν αποτελούν μια καλή επιλογή για το φαγητό στο αεροπλάνο, γιατί όταν παραβράζουν δεν είναι πλέον al dente και χάνουν την υφή και τη γεύση τους.

Επιπλέον, η πιο ασφαλής λύση είναι να πεις όχι σε μέτρια ψημένο κρέας και να αποφεύγεις το ψάρι και το κοτόπουλο, τα οποία καλό πρέπει να μαγειρεύονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

Ο ίδιος συνιστά να αποφεύγεις και τα ζεστά ροφήματα (αντίο, αγαπημένε καφέ), καθώς ομολογεί ότι οι δεξαμενές ζεστού νερού στα αεροπλάνα δεν καθαρίζονται τόσο συστηματικά όσο θα έπρεπε.