Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές. Είτε ωμό σε σαλάτα, είτε ως ύλη για πίτες και συνοδευτικό ή σπανακόρυζο – είναι all time classic και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Αν θέλετε να το απολαύσετε με πιο ιδιαίτερο τρόπο, δοκιμάστε την παρακάτω λαχταριστή σούπα που είναι παντός καιρού και θα βάλει όμορφο χρώμα στο τραπέζι σας και εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 δέσμη πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1/2 »

1 κιλό σπανάκι, χοντροί μίσχοι κομμένοι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κρέμα γάλακτος, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλ. ψωμί σε κύβους

Αλάτι

spanakia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε πατάτα και σπανάκι. Περιχύνετε με το ζωμό και βράζετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το σπανάκι να γίνει πράσινο και οι πατάτες να μαλακώσουν, 15 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να αναμίξετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύετε προσθέτοντας την κρέμα.

Γαρνίρετε με περισσότερη κρέμα και κρουτόν.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ: Σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το ψωμί σε μια στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί παντού, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε αμέσως.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
Back To Top