Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές. Είτε ωμό σε σαλάτα, είτε ως ύλη για πίτες και συνοδευτικό ή σπανακόρυζο – είναι all time classic και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Αν θέλετε να το απολαύσετε με πιο ιδιαίτερο τρόπο, δοκιμάστε την παρακάτω λαχταριστή σούπα που είναι παντός καιρού και θα βάλει όμορφο χρώμα στο τραπέζι σας και εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 δέσμη πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1/2 »

1 κιλό σπανάκι, χοντροί μίσχοι κομμένοι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κρέμα γάλακτος, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλ. ψωμί σε κύβους

Αλάτι

spanakia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε πατάτα και σπανάκι. Περιχύνετε με το ζωμό και βράζετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το σπανάκι να γίνει πράσινο και οι πατάτες να μαλακώσουν, 15 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να αναμίξετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Ανακατεύετε προσθέτοντας την κρέμα.

Γαρνίρετε με περισσότερη κρέμα και κρουτόν.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ: Σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το ψωμί σε μια στρώση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί παντού, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε αμέσως.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top