Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου. Το μόνο μειονέκτημα; Η περίοδος αναμονής είναι τρεις εβδομάδες, αλλά προλαβαίνεις άνετα να το ετοιμάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να έχεις ένα τέλειο κέρασμα για το σπίτι ή ένα diy -αλλά εγγυημένα επιτυχημένο- δώρο για τους φίλους σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή, που δίνει ο Αμερικανός bartender Scott Baird.

Συνταγή για λικέρ καφέ

Τι θα χρειαστείς:

1 μπουκάλι (750 ml) βότκα ή λευκό ρούμι
1 ¼ φλιτζάνι μαύρο ρούμι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
350 γραμμάρια ολόκληροι κόκκοι καφέ
1 κόκκος βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Ανακίνησέ το για να αναμειχθούν καλά.

2. Βάλε ετικέτα με την ημερομηνία ανάμειξης στο βάζο και άφησέ το για τρεις εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (π.χ. σε ένα ντουλάπι της κουζίνας). Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, φρόντιζε να το βγάζεις τακτικά και να ανακινείς το μείγμα.

3. Μετά τις τρεις εβδομάδες, πέρασε το μείγμα από λεπτή σίτα μεταφέροντάς το σε καθαρό δοχείο. Καταναλώνεται όπως το Kahlua και κάθε λικέρ καφέ.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top