Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση. Οργανώνουμε βόλτες στην εξοχή και πικ νικ με τους φίλους και τα παιδιά μας. Τι θα βάλουμε μέσα στο καλάθι; Ποια φρούτα και λαχανικά μπορούμε να απολαύσουμε στην ώρα τους;

Πηγαίνοντας σε ένα καλό σούπερ μάρκετ θα βρεις ορισμένα φρούτα και λαχανικά όλους τους μήνες του χρόνου. Πολλά από αυτά, εισαγόμενα.

Και μερικές φορές βιάζεσαι, και τα αγοράζεις ασκεπτί. Και μετά αναρωτιέσαι: Τι τρώω; Τι σερβίρω στα παιδιά μου; 

Δες παρακάτω ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά αυτού του μήνα και πήγαινε στην λαϊκή αγορά, οργανωμένη:
• Βερίκοκο
• Βύσσινο
• Κεράσι
• Ροδάκινο
• Αγγούρι
• Γογγύλια
• Κολοκυθάκια
• Μελιτζάνα
• Πιπεριά
• Ντομάτα
• Σκόρδο

Στο ράφι

• Φράουλα
• Μούσμουλα
• Φασολάκια
• Σπαράγγια
• Κρεμμύδι ξερό

Τέλος εποχής

• Πορτοκάλι
• Κοκκινογούλια
• Μπρόκολο
• Παντζάρι
• Αγκινάρες
• Κρεμμυδάκια φρέσκα
• Μαρούλι
• Λάχανο

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
Back To Top