Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση. Και καθένα προσφέρεται για άλλη χρήση στη μαγειρική. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός τους.

Λευκά κρεμμύδια: Η πιο ήπια συνήθως ποικιλία κρεμμυδιών, ενδείκνυται για σαλάτες και σάντουιτς. Βασικά, αν σκοπεύεις να καταναλώσεις το κρεμμύδι ωμό, καλύτερα να ψηφίσεις λευκό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να τα κάνεις λιγότερο καυτερά, μπορείς να τα κόψεις σε λεπτές φέτες και να τα βυθίσεις για περίπου μία ώρα σε κρύο νερό.

Κόκκινα: Καθώς διακρίνονται για την ένταση αλλά και τη γλυκύτητα στη γεύση τους, μπορείς να τα κάνεις τουρσί, να τα προσθέσεις σε φαγητά όπως πίτσες και τηγανιτό ρύζι, αλλά και να τα ψήσεις στα κάρβουνα, όπου σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, θα γίνουν τρυφερά χωρίς να λιώσουν.

Κίτρινα: Καταναλώνονται πάντα μαγειρεμένα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο δίνει στη γεύση των κίτρινων κρεμμυδιών μια χαρακτηριστική ένταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να τα καραμελώσετε και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μπέργκερ.

Extra tip: Αν, απλά, θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι σε βούτυρο ή ελαιόλαδο για να το χρησιμοποιήσετε σε μια σάλτσα π.χ. ζυμαρικών ή μαγειρευτού κρέατος, και οι τρεις ποικιλίες θα κάνουν μια χαρά αυτή τη δουλειά.

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...

Back To Top