Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

0     

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

onions

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση. Και καθένα προσφέρεται για άλλη χρήση στη μαγειρική. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός τους.

Λευκά κρεμμύδια: Η πιο ήπια συνήθως ποικιλία κρεμμυδιών, ενδείκνυται για σαλάτες και σάντουιτς. Βασικά, αν σκοπεύεις να καταναλώσεις το κρεμμύδι ωμό, καλύτερα να ψηφίσεις λευκό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να τα κάνεις λιγότερο καυτερά, μπορείς να τα κόψεις σε λεπτές φέτες και να τα βυθίσεις για περίπου μία ώρα σε κρύο νερό.

Κόκκινα: Καθώς διακρίνονται για την ένταση αλλά και τη γλυκύτητα στη γεύση τους, μπορείς να τα κάνεις τουρσί, να τα προσθέσεις σε φαγητά όπως πίτσες και τηγανιτό ρύζι, αλλά και να τα ψήσεις στα κάρβουνα, όπου σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, θα γίνουν τρυφερά χωρίς να λιώσουν.

Κίτρινα: Καταναλώνονται πάντα μαγειρεμένα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο δίνει στη γεύση των κίτρινων κρεμμυδιών μια χαρακτηριστική ένταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να τα καραμελώσετε και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μπέργκερ.

Extra tip: Αν, απλά, θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδι σε βούτυρο ή ελαιόλαδο για να το χρησιμοποιήσετε σε μια σάλτσα π.χ. ζυμαρικών ή μαγειρευτού κρέατος, και οι τρεις ποικιλίες θα κάνουν μια χαρά αυτή τη δουλειά.