Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει. Άλλωστε το ότι κάτι είναι υγιεινό ή πράσινο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και απολαυστικότατα νόστιμο! Ακολούθησε τα βήματα στο βίντεο με την υπέροχη ηθοποιό και το αποτέλεσμα γευστικά θα σε ενθουσιάσει!

Μια συνταγή για Όσκαρ γεύσης

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

 

Συστατικά

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κόκκινο ξίδι σταφυλιών

3 μεγάλα φύλλα λάχανο ή kale, οι μίσχοι αφαιρούνται και σχίζονται σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ μικρό αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 τουρσί αυγό, κομμένο σε κομμάτια σε μικρά κομμάτια

4 κουταλιές ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι σαμπάνιας ή μηλόξιδο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί, οι κρούστες αφαιρέθηκαν και τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

τριμμένο τυρί μαντσέγκο ή άλλο της αρεσκείας σου, για γεύση

diazz

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζεις ψιλοκομμένο σκόρδο και το κόκκινο ξίδι σταφυλιών. Αφήνεις στην άκρη για να έχεις ένα γρήγορο τουρσί για περίπου 10 λεπτά.

Στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτεις λάχανο, μπρόκολο, αβοκάντο και αυγό.

Κάνεις το dressing: Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι σαμπάνιας (ή μηλόξιδο) και τη μουστάρδα.

Φτιάχνεις τα κρουτόν: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις τους κύβους ψωμιού σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σουρώνεις το σκόρδο από το ξίδι και, στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και λίγο κόκκινο ξίδι στο τηγάνι. Ανακατεύεις για να συνδυάζεις.

Συμπληρώνεις το πράσινο μείγμα με το dressing, τα κρουτόν και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύεις για να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί.

 

Δες το βίντεο της συνταγής εδώ

 

 

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδες κοτόπουλο

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top