Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο τυλιγμένες σε tacos έχουν ασύλληπτη γεύση και είναι συγκλονιστικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑΚΟΣ

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

1 1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

3/4 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

Αλάτι

1 1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 1/2 κουτ. μέλι

8 τορτίγια καλαμποκιού, ζεστάθηκαν, για σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ

1 1/2 γ. φλιτζάνι μάνγκο, σε κύβους σε ¼ ίντσες κύβους

1/3 γ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά jalapeño, με σπόρους, βλαστούς και ψιλοκομμένη

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, συν περισσότερα για σερβίρισμα

2 κουτ. λεπτό ξύσμα λάιμ συν 3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, για σερβίρισμα

tacos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να μαρινάρεις τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέτεις γενναιόδωρα αλάτι. Βάζεις τις γαρίδες και τις αναμειγνύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Καλύπτεις το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα (μεμβράνη) και αφήνεις τις γαρίδες να μαριναριστούν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να φτιάξεις τη σάλτσα μάνγκο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μάνγκο, το πιπέρι, το πιπέρι jalapeño, το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, το ξύσμα ασβέστη και το χυμό και το λάδι. Περίοδος με αλάτι.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεις το λάχανο.

Στη συνέχεια, προθερμάνεις ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τις γαρίδες σε ένα στρώμα, αφήνοντας την υπόλοιπη μαρινάδα στο μπολ. Μαγειρεύεις σχάρα τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Βάζεις τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Προσθέτεις το υπόλοιπο μαρινάρισμα και το μέλι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί και το σκόρδο να γίνει ανοιχτό χρυσό, περίπου 1 λεπτό περισσότερο. Ρίχνεις με ένα κουτάλι τη μαρινάδα πάνω από τις μαγειρεμένες γαρίδες.

Φτιάχνεις τα τάκος: Παίρνεις τις τορτίγιες, τις βάζεις σε ένα πιάτο, προσθέτεις μια μικρή χούφτα λάχανο, λίγες γαρίδες και μια μεγάλη κουταλιά μάνγκο σάλσα. Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις.

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
Back To Top