Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα. Το ψήσιμο των ντοματών αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και θα κάνει τις ντομάτες να αναδείξουν τη φυσική τους γεύση και μυρωδιά, οπότε μην ανησυχείς εάν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής. Η σούπα είναι από μόνη της υπέροχη ή σερβίρεται με τυρί ψητό στη σχάρα – ή με φρυγανισμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά ντομάτες

6 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 φλ. ζωμό κοτόπουλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζωμό λαχανικών

Ένα κομμάτι παρμεζάνας

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 φλ. φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα για σερβίρισμα

Κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

tomatob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το στέλεχος από τις ντομάτες και έπειτα τις ντομάτες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε τις ντομάτες, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πασπαλίζεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις έως ότου οι ντομάτες είναι πολύ μαλακές και χρυσές, 20 έως 25 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμάνεις την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τις ψητές ντομάτες και το σκόρδο και οποιονδήποτε χυμό από το ταψί στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτεις τον ζωμό και σιγοβράζεις. Χρησιμοποιείς ένα μπλέντερ βύθισης για να ανακατέψεις τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις το κομμάτι παρμεζάνας, βασιλικό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπίπερο. Βράζεις και μετά κατεβάζεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις. Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρείς την παρμεζάνα από τη σούπα.

Σερβίρεις με περισσότερο βασιλικό και περιχύνεις με λίγο κρέμα ή ελαιόλαδο. Για πιο spicy αποτέλεσμα καρυκεύεις με πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο τσίλι.

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό ξηρό κρασί και φρυγανισμένο ψωμί.

 

 

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top