Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα. Το ψήσιμο των ντοματών αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και θα κάνει τις ντομάτες να αναδείξουν τη φυσική τους γεύση και μυρωδιά, οπότε μην ανησυχείς εάν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής. Η σούπα είναι από μόνη της υπέροχη ή σερβίρεται με τυρί ψητό στη σχάρα – ή με φρυγανισμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά ντομάτες

6 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 φλ. ζωμό κοτόπουλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζωμό λαχανικών

Ένα κομμάτι παρμεζάνας

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 φλ. φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα για σερβίρισμα

Κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

tomatob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το στέλεχος από τις ντομάτες και έπειτα τις ντομάτες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε τις ντομάτες, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πασπαλίζεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις έως ότου οι ντομάτες είναι πολύ μαλακές και χρυσές, 20 έως 25 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμάνεις την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τις ψητές ντομάτες και το σκόρδο και οποιονδήποτε χυμό από το ταψί στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτεις τον ζωμό και σιγοβράζεις. Χρησιμοποιείς ένα μπλέντερ βύθισης για να ανακατέψεις τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις το κομμάτι παρμεζάνας, βασιλικό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπίπερο. Βράζεις και μετά κατεβάζεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις. Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρείς την παρμεζάνα από τη σούπα.

Σερβίρεις με περισσότερο βασιλικό και περιχύνεις με λίγο κρέμα ή ελαιόλαδο. Για πιο spicy αποτέλεσμα καρυκεύεις με πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο τσίλι.

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό ξηρό κρασί και φρυγανισμένο ψωμί.

 

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει (6)

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top