Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα. Το ψήσιμο των ντοματών αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και θα κάνει τις ντομάτες να αναδείξουν τη φυσική τους γεύση και μυρωδιά, οπότε μην ανησυχείς εάν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής. Η σούπα είναι από μόνη της υπέροχη ή σερβίρεται με τυρί ψητό στη σχάρα – ή με φρυγανισμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά ντομάτες

6 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 φλ. ζωμό κοτόπουλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζωμό λαχανικών

Ένα κομμάτι παρμεζάνας

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 φλ. φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα για σερβίρισμα

Κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

tomatob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το στέλεχος από τις ντομάτες και έπειτα τις ντομάτες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε τις ντομάτες, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πασπαλίζεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις έως ότου οι ντομάτες είναι πολύ μαλακές και χρυσές, 20 έως 25 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμάνεις την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τις ψητές ντομάτες και το σκόρδο και οποιονδήποτε χυμό από το ταψί στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτεις τον ζωμό και σιγοβράζεις. Χρησιμοποιείς ένα μπλέντερ βύθισης για να ανακατέψεις τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις το κομμάτι παρμεζάνας, βασιλικό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπίπερο. Βράζεις και μετά κατεβάζεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις. Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρείς την παρμεζάνα από τη σούπα.

Σερβίρεις με περισσότερο βασιλικό και περιχύνεις με λίγο κρέμα ή ελαιόλαδο. Για πιο spicy αποτέλεσμα καρυκεύεις με πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο τσίλι.

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό ξηρό κρασί και φρυγανισμένο ψωμί.

 

 

empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
Back To Top