Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο χορτοφαγικό πιάτο ή ελαφρύ γεύμα.

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο χορτοφαγικό πιάτο ή ελαφρύ γεύμα.

Ο συνδυασμός γεύσεων και συστατικών εμπνευσμένων από την Ταϊλάνδη για τη δημιουργία μιας πολύχρωμης σαλάτας είναι εύκολος! Ένα μπολ προσφέρει ένα ικανοποιητικό μείγμα ζυμαρικών, λαχανικών και φρούτων. Περιχύστε γενναιόδωρα κάποια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα φιστικιών στην κορυφή για να την κάνετε μια ακαταμάχητη, λαχταριστή σαλάτα.

Το καλύτερο κομμάτι; Χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμάσετε τα ζυμαρικά και να συνδυάσετε τα υλικά για να δημιουργήσετε αυτό το ελαφρύ, ζωντανό πιάτο!

Πώς να φτιάξετε ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς

Οι σαλάτες είναι ο απόλυτος τρόπος για να προσθέσετε υγιεινά φρούτα και λαχανικά σε οποιοδήποτε γεύμα. Ωστόσο, η κατανάλωση στο ίδιο πιάτο λαχανικών και υδατανθράκων μπορεί να γίνει ένα βαρετό μείγμα. Ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τα πράγματα είναι να ενσωματώσετε μερικά εξωτικά συστατικά για μια ευπρόσδεκτη αλλαγή γεύσης.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσετε μερικά κλασικά ταϊλανδέζικα στοιχεία και να δείτε πώς μεταμορφώνουν τη γεύση των κοινών τροφίμων. Ένα μπουκάλι σάλτσα σόγιας, noodles ρυζιού, ξύδι ρυζιού και σάλτσα τσίλι είναι τα μυστικά μου όπλα για αυτήν τη σαλάτα.

Πώς να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να κάνετε αυτήν την ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς νέα και συναρπαστική. Δοκιμάστε αυτές τις επιλογές:

Προσθέστε επιπλέον πρωτεΐνη όπως γαρίδες σχάρας, κοτόπουλο, χοιρινό ή βόειο κρέας.

Δοκιμάστε το kale αντί για το μαρούλι romaine.

Προσθέστε ανανά ή παπάγια αντί για μάνγκο.

Χρησιμοποιήστε κρεμώδες βούτυρο ξηρών καρπών ή ψιλοκομμένο κάσιους αντί για φιστίκια.

Χρησιμοποιήστε ζυμαρικά soba ή ramen αντί για ζυμαρικά ρυζιού.

Λατρεύετε τα noodles; Μη διστάσετε να διπλασιάσετε το ποσό στη λίστα συστατικών.

thai

Ταϊλανδική σαλάτα νουντλς με σάλτσα φιστικιών

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

25 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

30 λεπτά

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

4 μερίδες

Μεγαλώστε αυτήν τη συνταγή για να εξυπηρετήσετε περισσότερους ανθρώπους διπλασιάζοντας την ποσότητα των ζυμαρικών. Αυτό κάνει επίσης μια υπέροχη σαλάτα δείπνου με μαγειρεμένο κοτόπουλο, γαρίδες ή tofu.

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

1 μικρό κεφάλι (περίπου 2 φλιτζάνια) μαρούλι romaine

1/4 κεφαλή (περίπου 2 φλιτζάνια) κόκκινο λάχανο

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλο καρότο (περίπου 1/2 φλιτζάνι), τεμαχισμένο

1 μάνγκο

1/4 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1/4 φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1/4 φλιτζάνι φρυγμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

250 γρ noodles ρυζιού

Για τη σάλτσα φιστικιών

(περίπου 3/4 φλ.):

1/3 φλιτζάνι κρεμώδες φιστικοβούτυρο

3 κουταλιές χυμό λάιμ

3 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι κρασιού ρυζιού

4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σος ψαριού

1/2 κουταλάκι του γλυκού sriracha ή πάστα τσίλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλεσμένο

thaib

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ρυζιού: Βράζουμε 3 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα noodles, ανακατεύοντας περιστασιακά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Στραγγίστε και κρυώσετε τα ζυμαρικά: Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι, στραγγίξτε και ξεπλύνετε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν τα ζυμαρικά. Αφήστε να στραγγίσει καλά μέχρι να είναι έτοιμο να προσθέσει στη σαλάτα. Εάν τα ζυμαρικά κολλήσουν μεταξύ τους, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να τα διαχωρίσετε.

Κόψτε τα συστατικά: Ενώ το νερό φτάνει σε βρασμό και ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται και κρυώνουν, προετοιμάστε τα λαχανικά. Βάλτε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος κοντά και προσθέστε κάθε στοιχείο στο μπολ καθώς το κόβετε. Κόψτε το μαρούλι romaine και το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε το πιπέρι. Τρίψτε το καρότο. Θέλετε περίπου 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο καρότο. Ξεφλουδίστε το μάνγκο και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Κόψτε το κόλιαντρο. Κόψτε λεπτά τα πράσινα κρεμμύδια. Ψιλοκόψτε τα ψημένα φιστίκια.

Κάντε τη σάλτσα φιστικιών: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, το χυμό λάιμ, το νερό, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σος ψαριού, τη sriracha, το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να συνδυαστούν καλά.

Συνδυάστε τη σαλάτα: Προσθέστε τα noodles στο μπολ με τα λαχανικά, τα βότανα και τα φιστίκια. Ρίξτε το μισή σάλτσα πάνω από τη σαλάτα.

Σερβίρισμα: Γαρνίρετε τη σαλάτα με επιπλέον φύλλα κόλιαντρου, πράσινα κρεμμύδια και ψιλοκομμένα φιστίκια. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top