Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

 

Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

Στην πραγματικότητα τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας.

Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού / brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει «μπουκιές» στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα φτιάξουμε παρέα με τον κινηματογραφικό ήρωα της Pixar, τον μικρό Bao «σχεδόν» αυτοπροσώπως. Η Pixar με το κανάλι της στο Youtube προσφέρει αφορμές για κινηματογραφικές απολαύσεις στο πιάτο μας.

Ειδικά τώρα με τα παιδιά εγκλωβισμένα στο σπίτι το να δοκιμάσουμε να κάνουμε μαζί τις συνταγές είναι μια πολύ ωραία δημιουργική και πεντανόστιμη δραστηριότητα.

Επόμενος σεφ ο αγαπημένος forky (φετινός βραβευμένος των Όσκαρ αφού το Toy Story 4 πήρε το χρυσό αγαλαματάκι για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων 2020) θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα!

Αλλά τι είδος αφιέρωμα θα ήταν αν έλειπε έστω και μια αναφορά στον απόλυτο σεφ σταρ της Disney… τον λατρεμένο Ratatouille

Συνδυάστε τη μαγειρική με τις απολαύσεις και την κινηματογραφική τέρψη ξαναβλέποντας με τα παιδιά τις αγαπημένες παιδικές τους ήρωες και δημιουργήστε υπέροχες θεματικές βραδιές που θα ταιριάζουν αρμονικά τη γαστρονομική δημιουργία, τις νόστιμες γεύσεις με την τέχνη του σινεμά…

And action!

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top