145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».

145231

Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα». Διορθώνεται αυτό το λάθος; Αν ναι, πώς;

Διορθώνεται, αλλά το πώς εξαρτάται από το είδος της σάλτσας. Αν είναι κρεμώδης, π.χ. βασίζεται στην κρέμα γάλακτος ή το βούτυρο, προσθέτουμε λίγη ακόμα από τη βασική κρεμώδη ουσία της ή λίγη καστανή ζάχαρη για να εξισορροπήσουμε την αλμυρή γεύση. Αν η σάλτσα μας έχει ως βάση την ντομάτα, η καστανή ζάχαρη επίσης θα σώσει την κατάσταση, αντισταθμίζοντας την αλμύρα. Αν, τέλος, φτιάχνουμε μια πιο ελαφριά σάλτσα, η οποία π.χ. βασίζεται σε μπαχαρικά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, ώστε η οξύτητά του να εξισορροπήσει το αλάτι.

Η λύση που θα επιλέξουμε εξαρτάται, επίσης, από την πυκνότητα της σάλτσας μας. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ανάλατο ζωμό. Εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο κρασί, αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο εξής κίνδυνος: αν δεν εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ, η σάλτσα μας θα γίνει ελαφρώς πικρή. Σε περίπτωση λοιπόν που καταφύγουμε στο κρασί, αφήνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγη ώρα.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
Back To Top