Τι μπορεί να φταίει που η σάλτσα ζυμαρικών σου δεν έχει την επιθυμητή ρευστή, ομοιόμορφη υφή; Ο συνήθης ύποπτος είναι το τριμμένο τυρί που χρησιμοποιείς και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς.


Τι μπορεί να φταίει που η σάλτσα ζυμαρικών σου δεν έχει την επιθυμητή ρευστή, ομοιόμορφη υφή; Ο συνήθης ύποπτος είναι το τριμμένο τυρί που χρησιμοποιείς και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να φτιάξεις την τέλεια σος;

1. Να χρησιμοποιείς καλά τριμμένο τυρί. Ιδανική επιλογή είναι η ψιλοτριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο από την ψιλή πλευρά του τρίφτη. Τα χοντροκομμένα κομμάτια δεν λιώνουν ομοιόμορφα διευκολύνοντας το σβόλιασμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάποιο σκληρό τυρί όπως η παρμεζάνα ή το πεκορίνο.

2. Να προσθέτεις στην κατσαρόλα αρκετά υγρά. Είτε πρόκειται για κρέμα γάλακτος είτε για λιωμένο βούτυρο είτε για μια μικρή ποσότητα από το νερό όπου έχουν βράσει τα μακαρόνια, τα υγρά βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή των υλικών στη σάλτσα, αποτρέποντας το σβόλιασμα.

3. Να ρίχνεις σιγά σιγά το τυρί στη σάλτσα. Πρόσθεσέ το λίγο λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Έτσι θα λιώσει και θα απλωθεί ομοιόμορφα στη σος, χωρίς να συσσωρεύεται σχηματίζοντας σβόλους.

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top