Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι. Φορτωμένο με αγγούρια, ντομάτες και φέτα, όπως καταλαβαίνεις αυτό το ντιπ σε ωθεί να βουτήξεις σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη χωριάτικη σαλάτα, αν και λείπει η ελιά, το κρεμμύδι και η ρίγανη – που ωστόσο αν θες είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τα προσθέσεις. Για μια πιο ομαλή, αφράτη σύσταση, προσθέτεις γιαούρτι και τυρί κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350 γρμ. φέτα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρμ. τυρί κρέμα, μαλακό

1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για ραντισμα

Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

Αλάτι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1/2 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι

1/2 φλ. μισές ντοματίνια

Πίτες, για σερβίρισμα ή φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια

fetadi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το τυρί φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν σε βελούδινη υφή και να συνδυαστούν. Καρυκεύεις με νιφάδες αλατιού και κόκκινου πιπεριού και προσθέτεις τον άνηθο.

Μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος και καλύπτεις με αγγούρι, ντομάτα, άνηθο και λίγο ράντισμα λαδιού.

Σερβίρεις με ψημένες πίτες, φρυγανισμένο ψωμί ή φτιάχνεις μικρά ντακάκια με παξιμάδι.

 

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
Back To Top