Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι. Φορτωμένο με αγγούρια, ντομάτες και φέτα, όπως καταλαβαίνεις αυτό το ντιπ σε ωθεί να βουτήξεις σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη χωριάτικη σαλάτα, αν και λείπει η ελιά, το κρεμμύδι και η ρίγανη – που ωστόσο αν θες είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τα προσθέσεις. Για μια πιο ομαλή, αφράτη σύσταση, προσθέτεις γιαούρτι και τυρί κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350 γρμ. φέτα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρμ. τυρί κρέμα, μαλακό

1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για ραντισμα

Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού

Αλάτι

νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1/2 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι

1/2 φλ. μισές ντοματίνια

Πίτες, για σερβίρισμα ή φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια

fetadi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το τυρί φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν σε βελούδινη υφή και να συνδυαστούν. Καρυκεύεις με νιφάδες αλατιού και κόκκινου πιπεριού και προσθέτεις τον άνηθο.

Μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος και καλύπτεις με αγγούρι, ντομάτα, άνηθο και λίγο ράντισμα λαδιού.

Σερβίρεις με ψημένες πίτες, φρυγανισμένο ψωμί ή φτιάχνεις μικρά ντακάκια με παξιμάδι.

 

empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Απολαυστικό smoothie με ροδάκινο

Ψάχνετε τρόπο να δροσιστείτε αυτές τις αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού; Τότε θα θελήσετε να ετοιμάσετε ένα από τα smoothies με χαμηλούς υδατάνθρακες! Με μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας που απαιτούνται, μπορείτε να χαλαρώσετε με αυτή τη δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά σε χρόνο...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top