Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βασικά, το ιδανικό θα ήταν να μην τη φας ούτε εσύ. Γιατί πιθανότατα, ιδιαίτερα αν αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και η ρόκα, να έχει «μαραθεί» σε βαθμό αηδίας. Όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση. Τι έχεις κάνει λάθος και τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά με τα περισσεύματα μιας σαλάτας;

Το πρόβλημα το δημιουργεί το ντρέσινγκ. Ακόμα και το «ευαίσθητο» κομμένο μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση στο ψυγείο, αρκεί να μην περιέχει ντρέσινγκ. Ο λόγος; Τα υλικά ενός ντρέσινγκ, ιδιαίτερα τα όξινα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξίδι, κάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να μαραίνονται σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι, μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες μια μαρουσαλάτα παίρνει αξιολύπητη όψη.

Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη φορά, λοιπόν; Να προσθέσουμε ντρέσινγκ σε όση ποσότητα σαλάτας είμαστε σίγουροι ότι θα καταναλώσουμε αμέσως, ακριβώς πριν τη σερβίρουμε. Αν κόψουμε μια σαλάτα που δεν πρόκειται να φάμε επί τόπου (για παράδειγμα, αν την ετοιμάζουμε για το ταπεράκι του γραφείου), βάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα ξεχωριστό δοχείο και το προσθέτουμε στη σαλάτα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος για φαγητό.

Ποιες σαλάτες εξαιρούνται από τον κανόνα; Όσες περιέχουν στιβαρά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι ή το λάχανο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα, προσθέτοντας το ντρέσινγκ μερικές ώρες νωρίτερα δίνουμε το περιθώριο στα λαχανικά να το απορροφήσουν καλύτερα και να γίνουν πιο νόστιμα.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
Back To Top