Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βασικά, το ιδανικό θα ήταν να μην τη φας ούτε εσύ. Γιατί πιθανότατα, ιδιαίτερα αν αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και η ρόκα, να έχει «μαραθεί» σε βαθμό αηδίας. Όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση. Τι έχεις κάνει λάθος και τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά με τα περισσεύματα μιας σαλάτας;

Το πρόβλημα το δημιουργεί το ντρέσινγκ. Ακόμα και το «ευαίσθητο» κομμένο μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση στο ψυγείο, αρκεί να μην περιέχει ντρέσινγκ. Ο λόγος; Τα υλικά ενός ντρέσινγκ, ιδιαίτερα τα όξινα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξίδι, κάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να μαραίνονται σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι, μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες μια μαρουσαλάτα παίρνει αξιολύπητη όψη.

Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη φορά, λοιπόν; Να προσθέσουμε ντρέσινγκ σε όση ποσότητα σαλάτας είμαστε σίγουροι ότι θα καταναλώσουμε αμέσως, ακριβώς πριν τη σερβίρουμε. Αν κόψουμε μια σαλάτα που δεν πρόκειται να φάμε επί τόπου (για παράδειγμα, αν την ετοιμάζουμε για το ταπεράκι του γραφείου), βάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα ξεχωριστό δοχείο και το προσθέτουμε στη σαλάτα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος για φαγητό.

Ποιες σαλάτες εξαιρούνται από τον κανόνα; Όσες περιέχουν στιβαρά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι ή το λάχανο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα, προσθέτοντας το ντρέσινγκ μερικές ώρες νωρίτερα δίνουμε το περιθώριο στα λαχανικά να το απορροφήσουν καλύτερα και να γίνουν πιο νόστιμα.

empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

My blueberry nights margaritas

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top