Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

0     

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

ginger

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).

Πώς όμως μπορείς να διατηρήσεις μια ρίζα τζίντζερ για περισσότερο καιρό στο σπίτι; Δύο είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι, σύμφωνα με το περιοδικό Cook’s Illustrated.

Ο πρώτος είναι να την ξεφλουδίσεις, να την κομματιάσεις και να τη βάλεις στην κατάψυξη. Ο δεύτερος, επίσης να την ξεφλουδίσεις και να την κομματιάσεις, αλλά να τη βάλεις στο ψυγείο, μέσα σε ένα γυάλινο βάζο που έχεις γεμίσει με βότκα.

Το αλκοόλ, όπως και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης, εμποδίζει τη διάσπαση των ενζύμων που περιέχει το φρέσκο τζίντζερ, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του και το άρωμά του. Αντί για βότκα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ποτό με ουδέτερη γεύση, αλλά όχι κάποιο οινοπνευματώδες με έντονη γεύση και άρωμα (όπως τα λικέρ), γιατί θα επηρεάσει τη γεύση και το άρωμα της πιπερόριζας.