Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την Νορμανδία, με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και λευκό περίβλημα που φτιάχνεται από νωπό γάλα με τουλάχιστον 38% λιπαρά από αγελάδες σε ειδική δίαιτα που βόσκουν στο γαλλικό βορρά.

Πλέον, μόλις το 4% των 360 εκ. κεφαλιών τυρί Καμαμπέρ που φτιάχνεται στον κόσμο παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή και αυτά βγαίνουν κυρίως από μικρά τυροκομεία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν νωπό γάλα, αν και είναι πιο ακριβό από το παστεριωμένο.

Πριν από μία δεκαετία, μεγάλες βιομηχανίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να φτιάχνουν Καμαμπέρ και με παστεριωμένο γάλα για να μειώσουν το κόστος, ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντική συνταγή…

Το Καμαμπέρ λέγεται ότι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα στο ομώνυμο χωριό από την αγρότισσα και τυροκόμο Marie Harel. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοφιλή μύθο, τη συνταγή της την αποκάλυψε ένας ιερέας από το Μπρι, ο Charles-Jean Bonvoust που είχε καταφύγει στο Καμαμπέρ στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Κι αν για τον ιερέα δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές, η Marie Harel ήταν υπαρκτό πρόσωπο που βοήθησε να δημιουργηθεί μία ευρεία κλίμα κα παραγωγής του Καμαμπέρ.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, μόνο οι απόγονοί της μπορούσαν να χρησιμοποιούν το όνομα Καμαμπέρ για το ιδιαίτερο τυρί που έφτιαχναν. Εντούτοις, από το 1870 και μετά και άλλοι παραγωγοί στη Νορμανδία άρχισαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα.

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή συνταγή για κολοκυθοσαλάτα

Ωμά κολοκυθάκια σε λωρίδες με ντρέσινγκ φέτας και καβουρδισμένα κουκουνάρια
Back To Top