Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την Νορμανδία, με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και λευκό περίβλημα που φτιάχνεται από νωπό γάλα με τουλάχιστον 38% λιπαρά από αγελάδες σε ειδική δίαιτα που βόσκουν στο γαλλικό βορρά.

Πλέον, μόλις το 4% των 360 εκ. κεφαλιών τυρί Καμαμπέρ που φτιάχνεται στον κόσμο παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή και αυτά βγαίνουν κυρίως από μικρά τυροκομεία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν νωπό γάλα, αν και είναι πιο ακριβό από το παστεριωμένο.

Πριν από μία δεκαετία, μεγάλες βιομηχανίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να φτιάχνουν Καμαμπέρ και με παστεριωμένο γάλα για να μειώσουν το κόστος, ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντική συνταγή…

Το Καμαμπέρ λέγεται ότι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα στο ομώνυμο χωριό από την αγρότισσα και τυροκόμο Marie Harel. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοφιλή μύθο, τη συνταγή της την αποκάλυψε ένας ιερέας από το Μπρι, ο Charles-Jean Bonvoust που είχε καταφύγει στο Καμαμπέρ στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Κι αν για τον ιερέα δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές, η Marie Harel ήταν υπαρκτό πρόσωπο που βοήθησε να δημιουργηθεί μία ευρεία κλίμα κα παραγωγής του Καμαμπέρ.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, μόνο οι απόγονοί της μπορούσαν να χρησιμοποιούν το όνομα Καμαμπέρ για το ιδιαίτερο τυρί που έφτιαχναν. Εντούτοις, από το 1870 και μετά και άλλοι παραγωγοί στη Νορμανδία άρχισαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top