Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την Νορμανδία, με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και λευκό περίβλημα που φτιάχνεται από νωπό γάλα με τουλάχιστον 38% λιπαρά από αγελάδες σε ειδική δίαιτα που βόσκουν στο γαλλικό βορρά.

Πλέον, μόλις το 4% των 360 εκ. κεφαλιών τυρί Καμαμπέρ που φτιάχνεται στον κόσμο παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή και αυτά βγαίνουν κυρίως από μικρά τυροκομεία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν νωπό γάλα, αν και είναι πιο ακριβό από το παστεριωμένο.

Πριν από μία δεκαετία, μεγάλες βιομηχανίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να φτιάχνουν Καμαμπέρ και με παστεριωμένο γάλα για να μειώσουν το κόστος, ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντική συνταγή…

Το Καμαμπέρ λέγεται ότι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα στο ομώνυμο χωριό από την αγρότισσα και τυροκόμο Marie Harel. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοφιλή μύθο, τη συνταγή της την αποκάλυψε ένας ιερέας από το Μπρι, ο Charles-Jean Bonvoust που είχε καταφύγει στο Καμαμπέρ στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Κι αν για τον ιερέα δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές, η Marie Harel ήταν υπαρκτό πρόσωπο που βοήθησε να δημιουργηθεί μία ευρεία κλίμα κα παραγωγής του Καμαμπέρ.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, μόνο οι απόγονοί της μπορούσαν να χρησιμοποιούν το όνομα Καμαμπέρ για το ιδιαίτερο τυρί που έφτιαχναν. Εντούτοις, από το 1870 και μετά και άλλοι παραγωγοί στη Νορμανδία άρχισαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
Back To Top