Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Με απλά λόγια, τηγανητό ρύζι είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και αμέτρητες παραλλαγές ανά εστιατόριο. Η συνταγή αυτή συνδυάζει το τηγανητό ρύζι . Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από το ρύζι και τα αυγά, τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν και να παίξετε με τα υλικά όπως επιθυμείτε. Κάθε συνδυασμός από μαγειρεμένο ή ωμό ρυζί, αυγά, αρωματικά (όπως το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ), και πρωτεΐνες (χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου) θα αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο, διαιρεμένο

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 1/4″ κομμάτια

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλ. μαγειρεμένος αρακάς

4 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής νατρίου

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. σησαμέλαιο

tiganitor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε μια κουταλιά φυτικό έλαιο. Προσθέστε τα αυγά και τα μαγειρεύετε scrambled, μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με την ίδια θερμοκρασία, ρίχνετε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά στο τηγάνι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ και έχουν αρχίσει να καραμελώνουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το ρύζι και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, τα πράσινα κρεμμύδια, και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε και στο τέλος προσθέστε τα έτοιμα αβγά. Σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Για να ξέρεις τι τρως: φρούτα και λαχανικά του Ιούνιου

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, ειδικά στις μέρες μας όπου έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα πάντα ασχέτως εποχής και περιοχής, αλλά ίσως κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι «κάθε πράγματα στον καιρό του».
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top