Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία.

Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση!

Και τώρα τι γίνεται;

Μη φοβού! Για όλα υπάρχει λύση και στην έχω έτοιμη!

Όπως συστήνουν 29 πότες κρασιού, η καλύτερη λύση για να παραμένει πάντα το κρασί σου παγωμένο είναι να έχεις πάντα στο ψυγείο σου ένα τσαμπί σταφύλια.

Έτσι, όποτε χρειαστεί να παγώσεις το περιεχόμενο του ποτηριού σου, μπορείς απλά να πάρεις μερικές παγωμένες ρώγες και να τις ρίξεις στο κρασί σου για να το απολαμβάνεις όπως πρέπει.

Το κόλπο αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο για λευκά όσο και για κόκκινα κρασιά, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ ζεστά. Με λίγο παγωμένο σταφύλι, θα μπορέσεις να το φέρεις στην ιδανική «θερμοκρασία δωματίου» όπως συστήνουν οι ειδικοί να καταναλώνεται το κόκκινο κρασί.

Και το καλύτερο; Θα έχεις και κάτι να τσιμπολογήσεις όταν τελειώσεις το ποτό σου!

empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
Back To Top