Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.


Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα. Ποιο είναι το μυστικό των Ιταλών σεφ; Δίνουν έμφαση στα υλικά. Όπως ένα ρούχο εμπνευσμένου ντιζάιν «χάνει» όταν φτιάχνεται από ευτελή υφάσματα έτσι και μια συνταγή, όσο ευρηματική κι αν είναι, υποβαθμίζεται αν δεν εκτελεστεί με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Επενδύοντας σε φρέσκα, χειροποίητα, εποχιακά και τοπικά υλικά, οι Ιταλοί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν είκοσι διαφορετικά συστατικά για να απογειώσουν την απόλαυση ενός φαγητού αλλά το καταφέρνουν ποντάροντας στην απλότητα. Για παράδειγμα, ένα πιάτο με χειροποίητα ζυμαρικά τα οποία συνοδεύονται από φρέσκο σοταρισμένο σκόρδο, μυρωδάτο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί μπορεί να εξελιχθεί σε ελεγεία της γεύσης χωρίς κόπο και χωρίς πολλά υλικά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Μαργαρίτα, που με ελάχιστα συστατικά μπορεί να γίνει η επιτομή της ιταλικής πίτσας.

Αξιοποίησε λοιπόν στο έπακρο τον πλούτο της μεσογειακής φύσης: στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, στα μυρωδικά της Ελλάδας και κάνε το όπως οι Ιταλοί. Εφάρμοσε στην κουζίνα σου τον κανόνα ουκ εν τω πολλώ το ευ.

empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top