Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.


Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα. Ποιο είναι το μυστικό των Ιταλών σεφ; Δίνουν έμφαση στα υλικά. Όπως ένα ρούχο εμπνευσμένου ντιζάιν «χάνει» όταν φτιάχνεται από ευτελή υφάσματα έτσι και μια συνταγή, όσο ευρηματική κι αν είναι, υποβαθμίζεται αν δεν εκτελεστεί με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Επενδύοντας σε φρέσκα, χειροποίητα, εποχιακά και τοπικά υλικά, οι Ιταλοί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν είκοσι διαφορετικά συστατικά για να απογειώσουν την απόλαυση ενός φαγητού αλλά το καταφέρνουν ποντάροντας στην απλότητα. Για παράδειγμα, ένα πιάτο με χειροποίητα ζυμαρικά τα οποία συνοδεύονται από φρέσκο σοταρισμένο σκόρδο, μυρωδάτο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί μπορεί να εξελιχθεί σε ελεγεία της γεύσης χωρίς κόπο και χωρίς πολλά υλικά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Μαργαρίτα, που με ελάχιστα συστατικά μπορεί να γίνει η επιτομή της ιταλικής πίτσας.

Αξιοποίησε λοιπόν στο έπακρο τον πλούτο της μεσογειακής φύσης: στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, στα μυρωδικά της Ελλάδας και κάνε το όπως οι Ιταλοί. Εφάρμοσε στην κουζίνα σου τον κανόνα ουκ εν τω πολλώ το ευ.

empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top