Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.


Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα. Ποιο είναι το μυστικό των Ιταλών σεφ; Δίνουν έμφαση στα υλικά. Όπως ένα ρούχο εμπνευσμένου ντιζάιν «χάνει» όταν φτιάχνεται από ευτελή υφάσματα έτσι και μια συνταγή, όσο ευρηματική κι αν είναι, υποβαθμίζεται αν δεν εκτελεστεί με τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Επενδύοντας σε φρέσκα, χειροποίητα, εποχιακά και τοπικά υλικά, οι Ιταλοί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν είκοσι διαφορετικά συστατικά για να απογειώσουν την απόλαυση ενός φαγητού αλλά το καταφέρνουν ποντάροντας στην απλότητα. Για παράδειγμα, ένα πιάτο με χειροποίητα ζυμαρικά τα οποία συνοδεύονται από φρέσκο σοταρισμένο σκόρδο, μυρωδάτο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί μπορεί να εξελιχθεί σε ελεγεία της γεύσης χωρίς κόπο και χωρίς πολλά υλικά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Μαργαρίτα, που με ελάχιστα συστατικά μπορεί να γίνει η επιτομή της ιταλικής πίτσας.

Αξιοποίησε λοιπόν στο έπακρο τον πλούτο της μεσογειακής φύσης: στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής, στα μυρωδικά της Ελλάδας και κάνε το όπως οι Ιταλοί. Εφάρμοσε στην κουζίνα σου τον κανόνα ουκ εν τω πολλώ το ευ.

empty alt

7 προετοιμασίες του Σαββατοκύριακου για να έχεις φαγητό για όλη την εβδομάδα

Με το hashtag #mealprep, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ιδέες που λύνουν τα χέρια σε όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να μαγειρεύουν καθημερινά, αλλά συχνά πρέπει να βασιστούν σε εύκολες και γρήγορες λύσεις.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 
Back To Top