Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει. Ειδικά όταν η σαλάτα είναι λουσμένη σε καλό ελληνικό ελαιόλαδο.

Ήξερες, όμως, ότι αυτή η αγαπημένη συνήθεια μπορεί να κρύβει κινδύνους;

Σκέψου ότι όταν κάποιος τρώει τη μισή του μπουκιά από το ψωμί και βουτάει την υπόλοιπη στο λάδι, ή σε μία σάλτσα, ένα ντιπ και οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι όταν δεν τρώει μόνος του αλλά με παρέα, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το στόμα του στο λάδι, τα οποία στη συνέχεια «μετακομίζουν» στο στόμα των υπολοίπων που εξασκούνται στο ευγενές άθλημα της «βούτας».

Η επιστήμη έχει επισημάνει ότι η μεταφορά μικροβίων είναι πιο εύκολη στις σάλτσες, αντί π.χ. στα ντιπ, γιατί είναι πιο ρευστές και στάζουν περισσότερο από το κομμάτι του ψωμιού που βουτάς ξανά και ξανά στο πιάτο της σαλάτας.

Μάλιστα ερευνητές από την επιθεώρηση Ασφάλειας Τροφίμων υποστηρίζουν ότι στο λάδι της χωριάτικης ή σε μία σάλτσα μπορεί να υπάρχουν έως και 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, με ορισμένα από αυτά να είναι ικανά να σου προκαλέσουν λοιμώξεις.

Ποια είναι η λύση για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το λαδωμένο ψωμάκι σου; Βούτα το στο λάδι από τη μεριά που δεν το έχεις δαγκώσει!

empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top