Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει. Ειδικά όταν η σαλάτα είναι λουσμένη σε καλό ελληνικό ελαιόλαδο.

Ήξερες, όμως, ότι αυτή η αγαπημένη συνήθεια μπορεί να κρύβει κινδύνους;

Σκέψου ότι όταν κάποιος τρώει τη μισή του μπουκιά από το ψωμί και βουτάει την υπόλοιπη στο λάδι, ή σε μία σάλτσα, ένα ντιπ και οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι όταν δεν τρώει μόνος του αλλά με παρέα, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το στόμα του στο λάδι, τα οποία στη συνέχεια «μετακομίζουν» στο στόμα των υπολοίπων που εξασκούνται στο ευγενές άθλημα της «βούτας».

Η επιστήμη έχει επισημάνει ότι η μεταφορά μικροβίων είναι πιο εύκολη στις σάλτσες, αντί π.χ. στα ντιπ, γιατί είναι πιο ρευστές και στάζουν περισσότερο από το κομμάτι του ψωμιού που βουτάς ξανά και ξανά στο πιάτο της σαλάτας.

Μάλιστα ερευνητές από την επιθεώρηση Ασφάλειας Τροφίμων υποστηρίζουν ότι στο λάδι της χωριάτικης ή σε μία σάλτσα μπορεί να υπάρχουν έως και 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, με ορισμένα από αυτά να είναι ικανά να σου προκαλέσουν λοιμώξεις.

Ποια είναι η λύση για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το λαδωμένο ψωμάκι σου; Βούτα το στο λάδι από τη μεριά που δεν το έχεις δαγκώσει!

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top