Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει το κρέας.

«Το αλάτισμα του ωμού κρέατος αφαιρεί την υγρασία και το αφυδατώνει, κάνοντάς το σκληρό μετά το ψήσιμο», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιχειρεί να καταρρίψει μια μαγειρική τεχνική ευρέως αποδεκτή ακόμα και από επαγγελματίες σεφ: το μαρινάρισμα.

Όπως εξηγεί, το μόνο συστατικό της μαρινάδας που απορροφάται από το ωμό κρέας είναι το αλάτι, το οποίο μάλιστα καλό θα ήταν να μην είχε απορροφηθεί καθώς, όπως είδαμε, το αφυδατώνει και το κάνει σκληρό.

Τι αντιπροτείνει η εταιρεία Gourmet Meat Club; Αντί να μαρινάρουμε το κρέας, να χρησιμοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας για να φτιάξουμε μια σάλτσα με την οποία θα το συνοδεύσουμε όταν θα είναι έτοιμο.

Η μόνη προετοιμασία που έχει νόημα πριν από το ψήσιμο, συμπληρώνει η ίδια πηγή, είναι το λάδωμα του κρέατος.

Άραγε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Gourmet Meat Club έχουν δίκιο; Μια δοκιμή θα μας πείσει.

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...

Back To Top