Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Οι βαθιές αποχρώσεις της καραμελωμένης μοτσαρέλας είναι καλός λόγος για να δοκιμάσεις μια λευκή πίτσα με απολύτως καμία σάλτσα που εκμεταλλεύεται τις γεύσεις από τρία διαφορετικά τυριά.

Χρησιμοποίησε φρέσκα βότανα! Το φρέσκο δεν είναι πάντα καλύτερο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι φωτίζουν πραγματικά τον πλούτο των τυριών. Το μαύρο πιπέρι έρχεται σε αντίθεση με την επίγευση της ricotta, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων.

Πίτσα με σκόρδο; Ναι και όχι σε σκόνη! Ξέχασε το μπαγιάτικο σκόρδο. Τα ελαφρώς τηγανισμένα τσιπ σκόρδου που θα φτιάξεις είναι τραγικές εκρήξεις γεύσης και χίλιες φορές καλύτερα.

Ανησυχείτε ότι η θερμοκρασία των 220-250° είναι πολύ υψηλή; Μην ανησυχείς, δεν θα καεί. Το μαγείρεμα της πίτσας στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σου επιτρέπει να λιώσουν τα τυριά και το φλοιό να τραγανιστεί χωρίς να στεγνώσει ολόκληρη η πίτσα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό ζύμη πίτσας, χωρισμένη στο μισό (ή μπορείς να φτιάξεις και δική σου)

Φυτικό λάδι, για άλειμμα

Αλεύρι, για το ταψί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένη ρίγανη

1 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη

1/4 φλ. pecorino Romano, χωρισμένο

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, για το σερβίρισμα

whitepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220-250°. Περνάς δύο μεγάλα φύλλα ψησίματος με φυτικό λάδι και πασπαλίζεις το καθένα με ένα στρώμα αλεύρι – εναλλακτικά ψήνεις τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα που έχεις λιπάνει με βούτυρο φυτικό ή λάδι.

Σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό και μετά αφαιρείς αμέσως από τη φωτιά. Στράγγισε το σκόρδο και αλατοπιπερώνεις. Αποθηκεύεις το λάδι και αφήνεις το σκόρδο στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε μαζί ρικότα, αλάτι, πιπέρι και τα μισά βότανα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, διαμόρφωσε κάθε μισό ζύμης της πίτσας σε μια στρογγυλή μπάλα και, στη συνέχεια, πίεσε προς τα κάτω το κέντρο του καθενός για να δημιουργήσεις μια κρούστα. Με τη ζύμη να ακουμπά στο πίσω μέρος των χεριών και των αρθρώσεων σου, τέντωσε απαλά τη ζύμη έξω. Μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί.

Αλείφεις κάθε ζύμη πίτσας με το διατηρημένο λάδι από το σκόρδο. Πασπαλίζεις κάθε πίτσα με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 2 κουταλιές πεκορίνο, στη συνέχεια τα 3/4 φλ. από το μείγμα με τη ρικότα σε κάθε πίτσα.

Ψήνεις τις πίτσες έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί να έχει λιώσει, 15 έως 17 λεπτά.

Γαρνίρεις με τα υπόλοιπα βότανα, τα τηγανισμένα τσιπ σκόρδου και νιφάδες κόκκινου πιπεριού λίγο πριν την τεμαχίσεις και την σερβίρεις.

empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top