Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βασικά, το ιδανικό θα ήταν να μην τη φας ούτε εσύ. Γιατί πιθανότατα, ιδιαίτερα αν αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και η ρόκα, να έχει «μαραθεί» σε βαθμό αηδίας. Όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση. Τι έχεις κάνει λάθος και τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά με τα περισσεύματα μιας σαλάτας;

Το πρόβλημα το δημιουργεί το ντρέσινγκ. Ακόμα και το «ευαίσθητο» κομμένο μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση στο ψυγείο, αρκεί να μην περιέχει ντρέσινγκ. Ο λόγος; Τα υλικά ενός ντρέσινγκ, ιδιαίτερα τα όξινα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξίδι, κάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να μαραίνονται σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι, μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες μια μαρουσαλάτα παίρνει αξιολύπητη όψη.

Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη φορά, λοιπόν; Να προσθέσουμε ντρέσινγκ σε όση ποσότητα σαλάτας είμαστε σίγουροι ότι θα καταναλώσουμε αμέσως, ακριβώς πριν τη σερβίρουμε. Αν κόψουμε μια σαλάτα που δεν πρόκειται να φάμε επί τόπου (για παράδειγμα, αν την ετοιμάζουμε για το ταπεράκι του γραφείου), βάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα ξεχωριστό δοχείο και το προσθέτουμε στη σαλάτα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος για φαγητό.

Ποιες σαλάτες εξαιρούνται από τον κανόνα; Όσες περιέχουν στιβαρά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι ή το λάχανο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα, προσθέτοντας το ντρέσινγκ μερικές ώρες νωρίτερα δίνουμε το περιθώριο στα λαχανικά να το απορροφήσουν καλύτερα και να γίνουν πιο νόστιμα.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top