Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

0     

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

steak_cooking

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με αυτό τον τρόπο, τόσο η επιφάνεια όσο και το εσωτερικό του θα πιάσουν σχεδόν ταυτόχρονα την επιθυμητή θερμοκρασία κατά το ψήσιμο (για παράδειγμα, σε ένα φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου) και θα μειωθεί ο κίνδυνος το κρέας σου να καεί στην επιφάνεια ενώ εσωτερικά παραμένει μισοψημένο.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο δηλητηρίασης, π.χ. αφήνοντας μια ωμή μπριζόλα στον πάγκο της κουζίνας για ένα ολόκληρο βράδυ ή για πολλές ώρες στη διάρκεια μιας ζεστής μέρας! Αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να ψηθεί ομοιόμορφα, αρκεί να βγάλεις το κρέας από το ψυγείο λίγη ώρα πριν από το μαγείρεμα.

Και φυσικά, όταν επεξεργάζεσαι ωμό κρέας πρέπει πάντα να τηρείς αυστηρά κάποιους κανόνες ασφαλείας, για να αποφύγεις την πιθανότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροβίων: δηλαδή, να πλένεις πολύ καλά τόσο τα χέρια σου όσο και κάθε σκεύος ή επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το ωμό κρέας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κοτόπουλο ή χοιρινό.