Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας σοκολάτα – γάλακτος, λευκή, μαύρη ή ό,τι άλλο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σοκολατένια λαγουδάκια και να δίνετε λιχουδιές με αγάπη αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Σοκολατένια Λαγουδάκια

Υλικά

* Μπάρες σοκολάτας

* Καλούπια σε σχήμα λαγουδάκι

* Συνδετήρες

* Jelly beans (προαιρετικά)

Εάν δεν έχετε καλούπι λαγουδάκι, τότε μπορείτε να τα παραλάβετε από ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλούπι και για τις δύο πλευρές του λαγού.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μικροκύματα λειτουργούν αλλά ένας ένα μπεν μαρί παρέχει πάντα πιο ομοιόμορφο μείγμα με λιγότερη καύση.

Χύστε προσεκτικά τη σοκολάτα και στα δύο μισά του καλουπιού. Προσέξτε να καλύψει παντού το καλούπι για να πάρετε ένα ομοιόμορφο παλτό σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών από το σχήμα που έχει το λαγουδάκι. Αφήστε αυτό το στρώμα να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίξτε περισσότερη σοκολάτα μέσα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του καλουπιού. Αφήστε τα να καθίσουν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, οπότε όταν βάζετε και τα δύο μισά μαζί, να μην παίρνετε ένα χυμό σοκολάτας. Συνδέστε τα καλούπια και αφήστε τα να σκληρύνουν. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον καταψύκτη για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να διευκολύνετε την αφαίρεση των καλουπιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν υπερβολική σοκολάτα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τα σοκολατένια λαγουδάκια σας με ζελεδάκια, τότε αφού έχει οριστεί το πρώτο στρώμα των χαρακτηριστικών, ρίξτε λίγο περισσότερη σοκολάτα στο λαγουδάκι με ζελεδάκια ή κουφετάκια.

easter choco

Σοκολατένια αβγά

Υλικά

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
Back To Top