Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας σοκολάτα – γάλακτος, λευκή, μαύρη ή ό,τι άλλο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σοκολατένια λαγουδάκια και να δίνετε λιχουδιές με αγάπη αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Σοκολατένια Λαγουδάκια

Υλικά

* Μπάρες σοκολάτας

* Καλούπια σε σχήμα λαγουδάκι

* Συνδετήρες

* Jelly beans (προαιρετικά)

Εάν δεν έχετε καλούπι λαγουδάκι, τότε μπορείτε να τα παραλάβετε από ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλούπι και για τις δύο πλευρές του λαγού.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μικροκύματα λειτουργούν αλλά ένας ένα μπεν μαρί παρέχει πάντα πιο ομοιόμορφο μείγμα με λιγότερη καύση.

Χύστε προσεκτικά τη σοκολάτα και στα δύο μισά του καλουπιού. Προσέξτε να καλύψει παντού το καλούπι για να πάρετε ένα ομοιόμορφο παλτό σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών από το σχήμα που έχει το λαγουδάκι. Αφήστε αυτό το στρώμα να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίξτε περισσότερη σοκολάτα μέσα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του καλουπιού. Αφήστε τα να καθίσουν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, οπότε όταν βάζετε και τα δύο μισά μαζί, να μην παίρνετε ένα χυμό σοκολάτας. Συνδέστε τα καλούπια και αφήστε τα να σκληρύνουν. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον καταψύκτη για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να διευκολύνετε την αφαίρεση των καλουπιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν υπερβολική σοκολάτα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τα σοκολατένια λαγουδάκια σας με ζελεδάκια, τότε αφού έχει οριστεί το πρώτο στρώμα των χαρακτηριστικών, ρίξτε λίγο περισσότερη σοκολάτα στο λαγουδάκι με ζελεδάκια ή κουφετάκια.

easter choco

Σοκολατένια αβγά

Υλικά

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top