Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας σοκολάτα – γάλακτος, λευκή, μαύρη ή ό,τι άλλο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σοκολατένια λαγουδάκια και να δίνετε λιχουδιές με αγάπη αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Σοκολατένια Λαγουδάκια

Υλικά

* Μπάρες σοκολάτας

* Καλούπια σε σχήμα λαγουδάκι

* Συνδετήρες

* Jelly beans (προαιρετικά)

Εάν δεν έχετε καλούπι λαγουδάκι, τότε μπορείτε να τα παραλάβετε από ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλούπι και για τις δύο πλευρές του λαγού.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μικροκύματα λειτουργούν αλλά ένας ένα μπεν μαρί παρέχει πάντα πιο ομοιόμορφο μείγμα με λιγότερη καύση.

Χύστε προσεκτικά τη σοκολάτα και στα δύο μισά του καλουπιού. Προσέξτε να καλύψει παντού το καλούπι για να πάρετε ένα ομοιόμορφο παλτό σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών από το σχήμα που έχει το λαγουδάκι. Αφήστε αυτό το στρώμα να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίξτε περισσότερη σοκολάτα μέσα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του καλουπιού. Αφήστε τα να καθίσουν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, οπότε όταν βάζετε και τα δύο μισά μαζί, να μην παίρνετε ένα χυμό σοκολάτας. Συνδέστε τα καλούπια και αφήστε τα να σκληρύνουν. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον καταψύκτη για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να διευκολύνετε την αφαίρεση των καλουπιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν υπερβολική σοκολάτα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τα σοκολατένια λαγουδάκια σας με ζελεδάκια, τότε αφού έχει οριστεί το πρώτο στρώμα των χαρακτηριστικών, ρίξτε λίγο περισσότερη σοκολάτα στο λαγουδάκι με ζελεδάκια ή κουφετάκια.

easter choco

Σοκολατένια αβγά

Υλικά

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
Back To Top