Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο
Πληροφορίες
Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο. Το ψήσιμό τους στο γκριλ δίνει μια καπνιστή γεύση στο φρούτο (ναι, είναι φρούτο και όχι λαχανικό) και ενισχύει την κρεμώδη υφή του, ιδιαίτερα αν δεν έχει ωριμάσει αρκετά. Κι αυτό γιατί το λίπος στο εσωτερικό του αβοκάντο μαλακώνει καθώς θερμαίνεται.
Πώς θα ψήσεις όμως το αβοκάντο;
Μπορείς να το ψήσεις και στο γκριλ, αλλά το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις κάρβουνα. Το κόβεις στη μέση, αφαιρείς το κουκούτσι και απλώνεις με ένα πινελάκι χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο. Το αλατίζεις.
Το ψήνεις σε μέτρια φωτιά περίπου για 2-3 λεπτά. Το αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις προσθέτοντας επιπλέον χυμό λεμονιού και, αν θέλεις, ελαιόλαδο. Μπορείς επίσης να το γεμίσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως ντομάτα και πιπεριά.
Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.