Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο. Ή μέχρι που στην προσπάθειά σου να μην την παραβράσεις, θα σου βγει σχεδόν ωμή, σαν να βγήκε μόλις από τη θάλασσα.

Πώς θα βρεις λοιπόν τη χρυσή τομή στο χρόνο μαγειρέματος της γαρίδας, ώστε η σάρκα της να είναι τρυφερή και ταυτόχρονα ζουμερή;

Καταρχήν, διαλέγεις γαρίδες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους, για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα, και αφαιρείς το εντεράκι από τη ράχη τους: έτσι, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεις μεγαλύτερη επιφάνεια της σάρκας τους και θα είναι ευκολότερο να καταλάβεις πότε έχουν γίνει μέσα-έξω.

Στη συνέχεια, απλώνεις τις γαρίδες σε μία στρώση, σε καυτό τηγάνι, και τις τσιγαρίζεις σε δυνατή φωτιά, σε ελαιόλαδο ή βούτυρο, για 1-2 λεπτά. Αρχικά θα κολλήσουν στο τηγάνι, αλλά μην ανησυχείς: καθώς μαγειρεύονται θα ξεκολλήσουν από μόνες τους, χωρίς να χρειαστεί να τις ανακατέψεις.

Μόλις ξεκολλήσουν, τις γυρίζεις από την άλλη πλευρά και αφήνεις για ακόμα 1-2 λεπτά. Αν η σάρκα τους είναι λευκή, σημαίνει ότι έχουν γίνει εξωτερικά. Πώς θα καταλάβεις όμως ότι έχουν ψηθεί και εσωτερικά; Όταν η σάρκα στο παχύτερο σημείο τους γίνει αδιαφανής.

Τότε, οι γαρίδες σου είναι έτοιμες. Αμέσως τις αποσύρεις από τη φωτιά, χωρίς να διστάσεις, και τις χρησιμοποιείς σε μαγειρεμένες σάλτσες, σαλάτες ή όπου αλλού επιθυμείς.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top