Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο. Ή μέχρι που στην προσπάθειά σου να μην την παραβράσεις, θα σου βγει σχεδόν ωμή, σαν να βγήκε μόλις από τη θάλασσα.

Πώς θα βρεις λοιπόν τη χρυσή τομή στο χρόνο μαγειρέματος της γαρίδας, ώστε η σάρκα της να είναι τρυφερή και ταυτόχρονα ζουμερή;

Καταρχήν, διαλέγεις γαρίδες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους, για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα, και αφαιρείς το εντεράκι από τη ράχη τους: έτσι, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεις μεγαλύτερη επιφάνεια της σάρκας τους και θα είναι ευκολότερο να καταλάβεις πότε έχουν γίνει μέσα-έξω.

Στη συνέχεια, απλώνεις τις γαρίδες σε μία στρώση, σε καυτό τηγάνι, και τις τσιγαρίζεις σε δυνατή φωτιά, σε ελαιόλαδο ή βούτυρο, για 1-2 λεπτά. Αρχικά θα κολλήσουν στο τηγάνι, αλλά μην ανησυχείς: καθώς μαγειρεύονται θα ξεκολλήσουν από μόνες τους, χωρίς να χρειαστεί να τις ανακατέψεις.

Μόλις ξεκολλήσουν, τις γυρίζεις από την άλλη πλευρά και αφήνεις για ακόμα 1-2 λεπτά. Αν η σάρκα τους είναι λευκή, σημαίνει ότι έχουν γίνει εξωτερικά. Πώς θα καταλάβεις όμως ότι έχουν ψηθεί και εσωτερικά; Όταν η σάρκα στο παχύτερο σημείο τους γίνει αδιαφανής.

Τότε, οι γαρίδες σου είναι έτοιμες. Αμέσως τις αποσύρεις από τη φωτιά, χωρίς να διστάσεις, και τις χρησιμοποιείς σε μαγειρεμένες σάλτσες, σαλάτες ή όπου αλλού επιθυμείς.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
Back To Top