Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι βρώσιμοι, θρεπτικοί και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να πάρεις σπόρους κατευθείαν από την κολοκύθα και να τους αποξηράνεις ή να πάρεις έτοιμους του εμπορίου. Προτίμησε ωμούς και ανάλατους και δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τα αρώματά της και θα ανεβάσει επίπεδο στη γεύση του κλασικού πασατέμπου.

 

Συστατικά

2 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη ή αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο μέχρι να αφρίσει

seeds

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνεις τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις, γυρίζοντας πλευρά μία φορά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, τους σπόρους παπαρούνας, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρείς τους σπόρους κολοκύθας από το φούρνο και μεταφέρεις προσεκτικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνεις το ασπράδι πάνω από τους σπόρους κολοκύθας και ανακατεύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζεις με το αρωματικό μείγμα σκόρδου πάνω από τους σπόρους κολοκύθας. Επιστρέφεις τους σπόρους κολοκύθας στο φύλλο ψησίματος και τους απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Τους αφήνεις να κρυώσουν και τους απολαμβάνεις!

seedsa

Tip: σε αεροστεγή συσκευασία μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 ημέρες.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 Κύπελλο

Ανά μερίδα:

79,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 3,6 γρ. 7% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 9,3 γρ. 3% ΣΗΠ; διαιτητικές ίνες 3,1 γρ. 13% ΣΗΠ, σάκχαρα 0,1 γρ, λίπος 3,5 γρ. 5% ΣΗΠ, κορεσμένο λίπος 0,6 γρ. 3% ΣΗΠ; βιταμίνη Α 10.8IU; βιταμίνη C 0,2 mg, φυλλικό οξύ 2,7 mcg 1% ΣΗΠ, ασβέστιο 19,3 mg 2% ΣΗΠ, σίδερο 0,7 mg 4% ΣΗΠ, μαγνήσιο 45,6 mg 16% ΣΗΠ, κάλιο 167mg 5% ΣΗΠ; νάτριο 300,8 mg 12% ΣΗΠ; θειαμίνη 1% ΣΗΠ. 1/2 υδατάνθρακες, 1/2 λίπος.

 

 

empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
Back To Top