Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω. Κι αν έχεις συνηθίσει την εξίσωση που λέει ψωμάκι συν μπιφτέκι συν συνοδευτικά ίσον burger, άλλαξε τους συντελεστές όσον αφορά το ψωμί. Αντί για ψωμί μπέργκερ, μπριός ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κόψε μια κόκκινη λαχταριστή, ζουμερή -αλλά όχι την πιο ώριμη εκδοχή της- ντομάτα στη μέση και βάλε το μπιφτέκι σου και ό,τι άλλο θες ανάμεσα στα δύο μέρη της κομμένης ντομάτας.

Η παρακάτω συνταγή επίσης θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις φήμες που έχεις ακούσει για τα μπιφτέκια κοτόπουλου που τα παρουσιάζουν να είναι στεγνά και βαρετά. Χάρη στον φρέσκο βασιλικό, τη νόστιμη παρμεζάνα και το βαλσάμικο ξίδι, αυτά έχουν υφή και γεύση που θα σε ενθουσιάσουν. Και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες; Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για burger…

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας θρυματισμένα φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα ολόκληρα για γαρνιτούρα

1/2 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 παχιες φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας

5 ντομάτες (στρογγυλές μεγάλες) κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

Βαλσάμικο σε σπρέι

tomato bun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις αλεσμένο κοτόπουλο, παρμεζάνα, σκόρδο, βασιλικό και βαλσάμικο ξύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια φτιάχνεις το μείγμα σε 5 μικρά μπιφτέκια, περίπου του ίδιου μεγέθους με τις ντομάτες σου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύεις μέχρι να ψηθούν στην κάτω πλευρά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίζεις και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια βάζεις από πάνω τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το τηγάνι και αφήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το μπιφτέκι κοτόπουλο, 2 έως 3 λεπτά ακόμη.

Κόβεις τις ντομάτες στη μέση (αφαιρείς πάνω το κοτσάνι). Πασπαλίζεις το εσωτερικό και των δύο κομματιών με αλάτι και πιπέρι. Βάζεις στην κάτω ντομάτα φύλλα baby σπανάκι, τα μπιφτέκια και τον βασιλικό και αν θες ψεκάζεις με βαλσάμικο σπρέι. Καπακώνεις με την υπόλοιπη μισή ντομάτα.

Tip: Αν το προτιμάς ψήνεις τα μπιφτέκια στο φούρνο ή στο γκριλ, και λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζεις τις φέτες μοτσαρέλας για να λιώσουν.

Εκτός από μπιφτέκι με κιμά κοτόπουλο, μπορείς να δοκιμάσεις την εκδοχή αυτή με τις ντομάτες αντί για ψωμάκι με ό,τι μπιφτέκι θες, κλασικό ή λαχανικών.

 

 

empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top