Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

0     

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Healthy Foods
Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας. Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική ευεργετική δράση του συγκεκριμένου στοιχείου.

Καθώς το μαγνήσιο συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό, επηρεάζει διάφορες λειτουργίες του σώματός μας, όπως εκείνες των μυών και των νεύρων, την πίεση του αίματος και τη σύνθεση πρωτεΐνών. Όχι τυχαία λοιπόν, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με ένα μεγάλο πλήθος προβλημάτων υγείας, από υπέρταση, δυσπεψία και άγχος μέχρι άσθμα και οστεοπόρωση.

Δυστυχώς δεν μπορούν να μετρηθούν οι τιμές του στο σώμα μας με μια αιματολογική εξέταση. Ωστόσο ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ανεπάρκεια μαγνησίου είναι όσοι υποφέρουν από γαστρεντερικά προβλήματα, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή καφέ και έχουν έντονο στρες (δηλαδή, μάλλον οι περισσότεροι από εμάς).

Γι’ αυτό, για να εξασφαλίσεις ότι το παίρνεις σε ικανοποιητικές ποσότητες μέσα από τη διατροφή σου, επένδυσε σε καλές πηγές του όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά και –καλά νέα! – η μαύρη σοκολάτα.

Επιπλέον, συζήτησε με το γιατρό σου μήπως χρειάζεται να λάβεις μαγνήσιο μέσω συμπληρωμάτων, ιδιαίτερα αν είσαι σε περίοδο κύησης ή αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας που πιθανόν να συνδέεται (και) με την έλλειψή του.