Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.

Βράζεις τα αυγά σου για όση ώρα θέλεις και στη συνέχεια τα βυθίζεις σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να μπορέσεις να τα κρατήσεις στα χέρια σου, γεμίζεις ένα δεύτερο μπολ, με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρεις τα αυγά σου εκεί, ένα τη φορά, και τα χτυπάς στο χείλος του δοχείου να ραγίσουν. Αμέσως μετά, τα βυθίζεις στο νερό και αφαιρείς το τσόφλι. Η λογική είναι ότι το νερό βοηθάει στο διαχωρισμό του από τη μεμβράνη του αυγού.

Έτοιμα για μια αυγοσαλάτα, ακόμα και αν δεν τα έχεις προηγουμένως τσουγκρίσει για να ευχηθείς «καλό Πάσχα»!

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top