Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες. Ούτε κολάν, ούτε τζιν, ούτε φυσικά αθλητικά παπούτσια! Αν αυτό πίστευες έως σήμερα, μάθε ότι όλα έχουν αλλάξει.
Οι 3 στους 4 δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ντυθούμε καλά για να πάμε να φάμε έξω το βράδυ.

Και ενώ παλαιότερα απολαμβάναμε ένα δείπνο με τρία πιάτα, σήμερα κατά μέσο όρο τρώμε ένα και στα γρήγορα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που μελέτησαν για δύο δεκαετίες τι έχει αλλάξει στις συνήθειές μας στα εστιατόρια.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε 1.100 ανθρώπους στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Πρέστον το 2015 τους οποίους συνέκριναν με αντίστοιχα άτομα και συνήθειες από το 1995.

-Και ενώ το 1995, το 39% ντύνονταν καλά για να βγουν για δείπνο, το 2015 αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 25%.
-Ενώ 1 στους 3 παλιά πήγαινε στο αγαπημένο του εστιατόριο με αφορμή μια καλή περίσταση, τώρα το κάνει μόλις 1 στους 4.
-Έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων μαζί με το κυρίως γεύμα, παράγγελναν και ορεκτικό και επιδόρπιο, ενώ έχουν μειωθεί και όσοι είναι ευχαριστημένοι πια από τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η αγαπημένη τους κουζίνα είναι σταθερά η παραδοσιακή βρετανική και ακολουθούν η ιταλική, η ινδική και η κινέζικη ενώ πολλοί πια επιλέγουν να τρώνε σε μία παμπ ή σε ένα ιταλικό καθώς τους στοιχίζει πιο οικονομικά από το να μαγειρέψουν σπίτι τους.

Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται στην Αγγλία, σκέψου όμως πόσα έχουν αλλάξει και στις δικές μας συνήθειες τα τελευταία 10 χρόνια…

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
Back To Top