Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες. Ούτε κολάν, ούτε τζιν, ούτε φυσικά αθλητικά παπούτσια! Αν αυτό πίστευες έως σήμερα, μάθε ότι όλα έχουν αλλάξει.
Οι 3 στους 4 δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ντυθούμε καλά για να πάμε να φάμε έξω το βράδυ.

Και ενώ παλαιότερα απολαμβάναμε ένα δείπνο με τρία πιάτα, σήμερα κατά μέσο όρο τρώμε ένα και στα γρήγορα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που μελέτησαν για δύο δεκαετίες τι έχει αλλάξει στις συνήθειές μας στα εστιατόρια.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε 1.100 ανθρώπους στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Πρέστον το 2015 τους οποίους συνέκριναν με αντίστοιχα άτομα και συνήθειες από το 1995.

-Και ενώ το 1995, το 39% ντύνονταν καλά για να βγουν για δείπνο, το 2015 αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 25%.
-Ενώ 1 στους 3 παλιά πήγαινε στο αγαπημένο του εστιατόριο με αφορμή μια καλή περίσταση, τώρα το κάνει μόλις 1 στους 4.
-Έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων μαζί με το κυρίως γεύμα, παράγγελναν και ορεκτικό και επιδόρπιο, ενώ έχουν μειωθεί και όσοι είναι ευχαριστημένοι πια από τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η αγαπημένη τους κουζίνα είναι σταθερά η παραδοσιακή βρετανική και ακολουθούν η ιταλική, η ινδική και η κινέζικη ενώ πολλοί πια επιλέγουν να τρώνε σε μία παμπ ή σε ένα ιταλικό καθώς τους στοιχίζει πιο οικονομικά από το να μαγειρέψουν σπίτι τους.

Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται στην Αγγλία, σκέψου όμως πόσα έχουν αλλάξει και στις δικές μας συνήθειες τα τελευταία 10 χρόνια…

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
Back To Top