Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες. Ούτε κολάν, ούτε τζιν, ούτε φυσικά αθλητικά παπούτσια! Αν αυτό πίστευες έως σήμερα, μάθε ότι όλα έχουν αλλάξει.
Οι 3 στους 4 δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ντυθούμε καλά για να πάμε να φάμε έξω το βράδυ.

Και ενώ παλαιότερα απολαμβάναμε ένα δείπνο με τρία πιάτα, σήμερα κατά μέσο όρο τρώμε ένα και στα γρήγορα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που μελέτησαν για δύο δεκαετίες τι έχει αλλάξει στις συνήθειές μας στα εστιατόρια.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε 1.100 ανθρώπους στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Πρέστον το 2015 τους οποίους συνέκριναν με αντίστοιχα άτομα και συνήθειες από το 1995.

-Και ενώ το 1995, το 39% ντύνονταν καλά για να βγουν για δείπνο, το 2015 αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 25%.
-Ενώ 1 στους 3 παλιά πήγαινε στο αγαπημένο του εστιατόριο με αφορμή μια καλή περίσταση, τώρα το κάνει μόλις 1 στους 4.
-Έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων μαζί με το κυρίως γεύμα, παράγγελναν και ορεκτικό και επιδόρπιο, ενώ έχουν μειωθεί και όσοι είναι ευχαριστημένοι πια από τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η αγαπημένη τους κουζίνα είναι σταθερά η παραδοσιακή βρετανική και ακολουθούν η ιταλική, η ινδική και η κινέζικη ενώ πολλοί πια επιλέγουν να τρώνε σε μία παμπ ή σε ένα ιταλικό καθώς τους στοιχίζει πιο οικονομικά από το να μαγειρέψουν σπίτι τους.

Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται στην Αγγλία, σκέψου όμως πόσα έχουν αλλάξει και στις δικές μας συνήθειες τα τελευταία 10 χρόνια…

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top