Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο». Αβοκάντο + μπέικον = απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτές οι «πατάτες» με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μετατρέπουν μια κανονική φέτα αβοκάντο σε κάτι εξαιρετικό. Παρακάτω έχουμε συμπεριλάβει μια εκδοχή ψητές στο φούρνο, αλλά και μια εναλλακτική εκδοχής σε περίπτωση που διαθέτεις φριτέζα άερος.

Επιτέλους μια εύκολη και συναρπαστική συνταγή που θα αποενεχοποιήσει τις βραδινές επιδρομές στην κουζίνα και θα αναδείξει το τσιμπολόγημα σε gourmet αλλά και υγιεινό πειρασμό!

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

120

ΥΛΙΚΑ:

24 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

12-15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αβοκάντο

24 λεπτές λωρίδες μπέικον

1/4 φλ. σάλτσα ράντσο, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200º. Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί. Τοποθετείς σε ένα ταψί, στο ράφι προς τα κάτω.

Ψήνεις μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.

Σερβίρεις με σάλτσα ράντσο.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΡΑ ΑΕΡΑ

Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί.

Μοιράζοντας σε παρτίδες, τακτοποιείς τις φέτες στο καλάθι φριτέζας σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις στους 400 ° για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό.

Τα απολαμβάνεις ζεστά.

avocbac

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΑΝΤΣΟ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι sour cream

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα σχοινόπρασο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, τον άνηθο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Διατροφικά στοιχεία του σνακ (ανά μερίδα): 120 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνης, 3 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 11 g λίπος, 2 g κορεσμένο λίπος, 190 mg νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία του ντιπ (ανά μερίδα): 152,7 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g 1% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 1,1 g, λίπος 16,6g 26% ΣΗΠ, χοληστερόλη 11,2 mg 4% ΣΗΠ, νάτριο 133,7 mg 5% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
Back To Top