Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο». Αβοκάντο + μπέικον = απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτές οι «πατάτες» με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μετατρέπουν μια κανονική φέτα αβοκάντο σε κάτι εξαιρετικό. Παρακάτω έχουμε συμπεριλάβει μια εκδοχή ψητές στο φούρνο, αλλά και μια εναλλακτική εκδοχής σε περίπτωση που διαθέτεις φριτέζα άερος.

Επιτέλους μια εύκολη και συναρπαστική συνταγή που θα αποενεχοποιήσει τις βραδινές επιδρομές στην κουζίνα και θα αναδείξει το τσιμπολόγημα σε gourmet αλλά και υγιεινό πειρασμό!

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

120

ΥΛΙΚΑ:

24 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

12-15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αβοκάντο

24 λεπτές λωρίδες μπέικον

1/4 φλ. σάλτσα ράντσο, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200º. Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί. Τοποθετείς σε ένα ταψί, στο ράφι προς τα κάτω.

Ψήνεις μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.

Σερβίρεις με σάλτσα ράντσο.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΡΑ ΑΕΡΑ

Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί.

Μοιράζοντας σε παρτίδες, τακτοποιείς τις φέτες στο καλάθι φριτέζας σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις στους 400 ° για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό.

Τα απολαμβάνεις ζεστά.

avocbac

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΑΝΤΣΟ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι sour cream

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα σχοινόπρασο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, τον άνηθο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Διατροφικά στοιχεία του σνακ (ανά μερίδα): 120 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνης, 3 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 11 g λίπος, 2 g κορεσμένο λίπος, 190 mg νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία του ντιπ (ανά μερίδα): 152,7 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g 1% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 1,1 g, λίπος 16,6g 26% ΣΗΠ, χοληστερόλη 11,2 mg 4% ΣΗΠ, νάτριο 133,7 mg 5% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top