Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο». Αβοκάντο + μπέικον = απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτές οι «πατάτες» με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μετατρέπουν μια κανονική φέτα αβοκάντο σε κάτι εξαιρετικό. Παρακάτω έχουμε συμπεριλάβει μια εκδοχή ψητές στο φούρνο, αλλά και μια εναλλακτική εκδοχής σε περίπτωση που διαθέτεις φριτέζα άερος.

Επιτέλους μια εύκολη και συναρπαστική συνταγή που θα αποενεχοποιήσει τις βραδινές επιδρομές στην κουζίνα και θα αναδείξει το τσιμπολόγημα σε gourmet αλλά και υγιεινό πειρασμό!

 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

120

ΥΛΙΚΑ:

24 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

12-15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 αβοκάντο

24 λεπτές λωρίδες μπέικον

1/4 φλ. σάλτσα ράντσο, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200º. Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί. Τοποθετείς σε ένα ταψί, στο ράφι προς τα κάτω.

Ψήνεις μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό, 12 έως 15 λεπτά.

Σερβίρεις με σάλτσα ράντσο.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΡΑ ΑΕΡΑ

Κόβεις κάθε αβοκάντο σε 8 φέτες ίσου μεγέθους. Τυλίγεις κάθε φέτα σε μπέικον, κόβοντας το μπέικον αν χρειαστεί.

Μοιράζοντας σε παρτίδες, τακτοποιείς τις φέτες στο καλάθι φριτέζας σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις στους 400 ° για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να είναι τραγανό.

Τα απολαμβάνεις ζεστά.

avocbac

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΑΝΤΣΟ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι sour cream

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα σχοινόπρασο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, τον άνηθο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Διατροφικά στοιχεία του σνακ (ανά μερίδα): 120 θερμίδες, 4 g πρωτεΐνης, 3 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 11 g λίπος, 2 g κορεσμένο λίπος, 190 mg νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία του ντιπ (ανά μερίδα): 152,7 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g 1% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 1,1 g, λίπος 16,6g 26% ΣΗΠ, χοληστερόλη 11,2 mg 4% ΣΗΠ, νάτριο 133,7 mg 5% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top