Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον. Είναι μια δυναμωτική και τονωτική επιλογή πρωινού ή ένα υγιεινό σνακ που θα σας κρατήσει σε κίνηση και σε φουλ ενέργεια!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΜΕΡΙΔΑ:

220

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο, μισά και έχοντας αφαιρέσει τον πυρήνα

4 μεγάλα αβγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φέτες μπέικον

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

abokadoeg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210. Αφαιρέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο από κάθε μισό κομμάτι, απορρίψτε ή κρατήστε το περίσσευμα για άλλη χρήση.

Τοποθετήστε τα κοίλα αβοκάντο σε ένα ταψί και στη συνέχεια σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ, ένα κάθε φορά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε έναν κρόκο σε κάθε μισό αβοκάντο και, στη συνέχεια, με ένα κουτάλι προσεχτικά προσθέστε τόσο ασπράδι όσο μπορείτε να χωρέσετε χωρίς να χυθεί.

Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ψήνετε έως ότου σταθεροποιηθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι να μην τρέχουν πλέον, 20 έως 25 λεπτά. (Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν τα αβοκάντο αρχίζουν να καφετίζουν.)

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ετοιμάστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 8 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια επιφάνεια κοπής με χαρτοπετσέτα και ψιλοκόψτε.

Πασπαλίστε τα αβοκάντο με μπέικον και σχοινόπρασο πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 220 θερμίδες, 10 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 5 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 18 g λίπος, 4 g κορεσμένου λίπους, 180 mg νατρίου

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Μενού για… Όσκαρ: Τι θα απολαύσουν οι σταρ μετά την απονομή

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
Back To Top