Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον. Είναι μια δυναμωτική και τονωτική επιλογή πρωινού ή ένα υγιεινό σνακ που θα σας κρατήσει σε κίνηση και σε φουλ ενέργεια!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΜΕΡΙΔΑ:

220

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο, μισά και έχοντας αφαιρέσει τον πυρήνα

4 μεγάλα αβγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φέτες μπέικον

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

abokadoeg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210. Αφαιρέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο από κάθε μισό κομμάτι, απορρίψτε ή κρατήστε το περίσσευμα για άλλη χρήση.

Τοποθετήστε τα κοίλα αβοκάντο σε ένα ταψί και στη συνέχεια σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ, ένα κάθε φορά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε έναν κρόκο σε κάθε μισό αβοκάντο και, στη συνέχεια, με ένα κουτάλι προσεχτικά προσθέστε τόσο ασπράδι όσο μπορείτε να χωρέσετε χωρίς να χυθεί.

Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ψήνετε έως ότου σταθεροποιηθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι να μην τρέχουν πλέον, 20 έως 25 λεπτά. (Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν τα αβοκάντο αρχίζουν να καφετίζουν.)

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ετοιμάστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 8 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια επιφάνεια κοπής με χαρτοπετσέτα και ψιλοκόψτε.

Πασπαλίστε τα αβοκάντο με μπέικον και σχοινόπρασο πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 220 θερμίδες, 10 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 5 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 18 g λίπος, 4 g κορεσμένου λίπους, 180 mg νατρίου

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top