Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Για τη χώρα μας είναι ένας πολύ οικείος συνδυασμός και σαφώς λατρεύουμε κάθε πιάτο που αποθεώνει το λατρεμένο εθνικό τυρί μας – τη φέτα!

ΥΛΙΚΑ

3 – 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500-600 γρ. τσέρι ντοματίνια ή τσαμπί ντοματάκια

1 κρεμμύδι, ξερό

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες (προαιρετικά)

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

250 γρ. φέτα

3 κλαδάκια θυμάρι

500 γρ. ζυμαρικά

Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικό)

bakedfetaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεσαίο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιόλαδου. Περίοδος Καρυκεύστε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε το για να συνδυάσετε.

Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύστε την κορυφή με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι πάνω από τις ντομάτες. Ψήνετε για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες και η φέτα να είναι χρυσή στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε μισό φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

Στο ταψί με τις ντομάτες και τη φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, με το κρατημένο νερό ζυμαρικών και το ξύσμα λεμονιού (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως κομμένες πιπεριές ή μανιτάρια σε φέτες. Επίσης από μυρωδικά, ταιριάζει πολύ και η ρίγανη. Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά σας με έξτρα τυρί – μπορείτε να ρίξετε από πάνω και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top