Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Για τη χώρα μας είναι ένας πολύ οικείος συνδυασμός και σαφώς λατρεύουμε κάθε πιάτο που αποθεώνει το λατρεμένο εθνικό τυρί μας – τη φέτα!

ΥΛΙΚΑ

3 – 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500-600 γρ. τσέρι ντοματίνια ή τσαμπί ντοματάκια

1 κρεμμύδι, ξερό

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες (προαιρετικά)

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

250 γρ. φέτα

3 κλαδάκια θυμάρι

500 γρ. ζυμαρικά

Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικό)

bakedfetaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεσαίο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιόλαδου. Περίοδος Καρυκεύστε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε το για να συνδυάσετε.

Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύστε την κορυφή με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι πάνω από τις ντομάτες. Ψήνετε για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες και η φέτα να είναι χρυσή στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε μισό φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

Στο ταψί με τις ντομάτες και τη φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, με το κρατημένο νερό ζυμαρικών και το ξύσμα λεμονιού (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως κομμένες πιπεριές ή μανιτάρια σε φέτες. Επίσης από μυρωδικά, ταιριάζει πολύ και η ρίγανη. Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά σας με έξτρα τυρί – μπορείτε να ρίξετε από πάνω και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι-μπρόκολο και παρμεζάνα

Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
Back To Top