Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Για τη χώρα μας είναι ένας πολύ οικείος συνδυασμός και σαφώς λατρεύουμε κάθε πιάτο που αποθεώνει το λατρεμένο εθνικό τυρί μας – τη φέτα!

ΥΛΙΚΑ

3 – 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500-600 γρ. τσέρι ντοματίνια ή τσαμπί ντοματάκια

1 κρεμμύδι, ξερό

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες (προαιρετικά)

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

250 γρ. φέτα

3 κλαδάκια θυμάρι

500 γρ. ζυμαρικά

Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικό)

bakedfetaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεσαίο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιόλαδου. Περίοδος Καρυκεύστε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε το για να συνδυάσετε.

Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύστε την κορυφή με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι πάνω από τις ντομάτες. Ψήνετε για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες και η φέτα να είναι χρυσή στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε μισό φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

Στο ταψί με τις ντομάτες και τη φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, με το κρατημένο νερό ζυμαρικών και το ξύσμα λεμονιού (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως κομμένες πιπεριές ή μανιτάρια σε φέτες. Επίσης από μυρωδικά, ταιριάζει πολύ και η ρίγανη. Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά σας με έξτρα τυρί – μπορείτε να ρίξετε από πάνω και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.

empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Ντοματίνια γεμιστά με βότανα και μυρωδικά

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Back To Top