Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Για τη χώρα μας είναι ένας πολύ οικείος συνδυασμός και σαφώς λατρεύουμε κάθε πιάτο που αποθεώνει το λατρεμένο εθνικό τυρί μας – τη φέτα!

ΥΛΙΚΑ

3 – 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500-600 γρ. τσέρι ντοματίνια ή τσαμπί ντοματάκια

1 κρεμμύδι, ξερό

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες (προαιρετικά)

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

250 γρ. φέτα

3 κλαδάκια θυμάρι

500 γρ. ζυμαρικά

Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικό)

bakedfetaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεσαίο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιόλαδου. Περίοδος Καρυκεύστε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε το για να συνδυάσετε.

Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύστε την κορυφή με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι πάνω από τις ντομάτες. Ψήνετε για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες και η φέτα να είναι χρυσή στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε μισό φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

Στο ταψί με τις ντομάτες και τη φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, με το κρατημένο νερό ζυμαρικών και το ξύσμα λεμονιού (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως κομμένες πιπεριές ή μανιτάρια σε φέτες. Επίσης από μυρωδικά, ταιριάζει πολύ και η ρίγανη. Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά σας με έξτρα τυρί – μπορείτε να ρίξετε από πάνω και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.

empty alt

3 tips για να μη σβολιάσει το τυρί στη σάλτσα ζυμαρικών

Τι μπορεί να φταίει που η σάλτσα ζυμαρικών σου δεν έχει την επιθυμητή ρευστή, ομοιόμορφη υφή; Ο συνήθης ύποπτος είναι το τριμμένο τυρί που χρησιμοποιείς και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top