Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής […]

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής απόλαυσης!

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα χωρίς λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι σέλινο σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 μικρό πεπόνι

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα μισά πεκάν, χωρισμένα

6 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού Romaine ή Boston

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Για ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Για τη σαλάτα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεσαίο μπολ. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με ντρέσινγκ για να ανακατευτούν.

Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους του πεπονιού. Κόβετε τα μισά σε μικρούς κύβους και τα μισά σε 8 φέτες για γαρνίρισμα. Προσθέστε κύβους πεπόνι και 1/4 φλιτζάνι πεκάν στη σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά να ανακατευτούν.

Διακοσμήστε τα πιάτα με φύλλα μαρουλιού (τα οποία δεν θα μείνουν ως διακόσμηση αλλά θα φαγωθούν!). Τοποθετήστε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο. Γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα πεκάν.

Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε τα πεκάν, απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, προσέχοντας να μην καούν.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 413 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 44 g, Λιπαρά: 14 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 108 mg, Νάτριο: 382 mg, Φυτικές ίνες: 5 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 ψωμί/άμυλο, 1 φρούτο, 5 κρέας.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top