Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής […]

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής απόλαυσης!

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα χωρίς λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι σέλινο σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 μικρό πεπόνι

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα μισά πεκάν, χωρισμένα

6 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού Romaine ή Boston

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Για ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Για τη σαλάτα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεσαίο μπολ. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με ντρέσινγκ για να ανακατευτούν.

Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους του πεπονιού. Κόβετε τα μισά σε μικρούς κύβους και τα μισά σε 8 φέτες για γαρνίρισμα. Προσθέστε κύβους πεπόνι και 1/4 φλιτζάνι πεκάν στη σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά να ανακατευτούν.

Διακοσμήστε τα πιάτα με φύλλα μαρουλιού (τα οποία δεν θα μείνουν ως διακόσμηση αλλά θα φαγωθούν!). Τοποθετήστε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο. Γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα πεκάν.

Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε τα πεκάν, απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, προσέχοντας να μην καούν.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 413 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 44 g, Λιπαρά: 14 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 108 mg, Νάτριο: 382 mg, Φυτικές ίνες: 5 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 ψωμί/άμυλο, 1 φρούτο, 5 κρέας.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top