Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής […]

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής απόλαυσης!

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα χωρίς λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι σέλινο σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 μικρό πεπόνι

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα μισά πεκάν, χωρισμένα

6 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού Romaine ή Boston

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Για ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Για τη σαλάτα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεσαίο μπολ. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με ντρέσινγκ για να ανακατευτούν.

Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους του πεπονιού. Κόβετε τα μισά σε μικρούς κύβους και τα μισά σε 8 φέτες για γαρνίρισμα. Προσθέστε κύβους πεπόνι και 1/4 φλιτζάνι πεκάν στη σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά να ανακατευτούν.

Διακοσμήστε τα πιάτα με φύλλα μαρουλιού (τα οποία δεν θα μείνουν ως διακόσμηση αλλά θα φαγωθούν!). Τοποθετήστε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο. Γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα πεκάν.

Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε τα πεκάν, απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, προσέχοντας να μην καούν.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 413 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 44 g, Λιπαρά: 14 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 108 mg, Νάτριο: 382 mg, Φυτικές ίνες: 5 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 ψωμί/άμυλο, 1 φρούτο, 5 κρέας.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top