Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 καθημερινές συνήθειες των διατροφολόγων

0     

5 καθημερινές συνήθειες των διατροφολόγων

open_sandwhiches

Η διατροφή τους στηρίζεται στην επιστημονική έρευνα και τη μακροχρόνια εμπειρία. Αν λοιπόν αναζητάς το ιδανικό πρότυπο για να αποφασίσεις τι θα βάζεις στο πιάτο σου, δεν υπάρχει καλύτερο από τους διατροφολόγους. Πέντε από αυτούς αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στην αμερικανική Huffington Post.

Είναι ευέλικτοι. Το πρώτο πράγμα που θα διαβάσεις σε ένα βιβλίο διατροφής είναι να ακολουθήσεις ένα διαιτητικό μενού. Ωστόσο οι ίδιοι οι ειδικοί, όπως η διαιτολόγος Blaire Newhard, δεν διστάζουν να κάνουν αλλαγές στο καθημερινό μενού τους αν το απαιτεί η περίσταση. Η Newhard, για παράδειγμα, αν ενδώσει στα κεράσματα του γραφείου στη διάρκεια της ημέρας που κάποιος συνάδελφος έχει γενέθλια, δεν διστάζει να παραλείψει το δείπνο ή να φάει κάτι πιο ελαφρύ. Έτσι κι εσύ, αν ας πούμε αργήσεις κάποια μέρα να επιστρέψεις σπίτι, μπορείς άνετα να καταναλώσεις ένα σάντουιτς, παρόλο που έτσι βγαίνεις εκτός προγράμματος, ωστέ να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες που θα σε σπρώξουν σε ανθυγιεινές επιλογές.

Αρχίζουν το γεύμα τους με ένα φρούτο ή ένα λαχανικό. Η Kristen Smith, MS, RD, LD, ακολουθεί αυτή την τακτική καθώς πλούσια σε φυτικές ίνες και τα δύο, φέρνουν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού βοηθώντας τη να ελέγξει την ποσότητα του φαγητού που τρώει.

Δεν βλέπουν τηλεόραση όταν τρώνε. Όταν είμαστε αφοσιωμένοι στο φαγητό μας είναι λιγότερο πιθανό να φάμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε και, σύμφωνα με έρευνες, κινδυνεύουμε λιγότερο να έχουμε μεταμεσονύχτιες λιγούρες.

Αντικαθιστούν φαγητά χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αντικατάσταση τροφών με πιο υγιεινές εναλλακτικές τους δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας για τους διατροφολόγους. Η Newhard, για παράδειγμα, από τη στιγμή που άρχισε να αντικαθιστά την ξινή κρέμα με γιαούρτι, που περιέχει χαμηλότερες ποσότητες χοληστερόλης, κορεσμένων λιπαρών και θερμίδων, το έκανε συνήθεια.

Τρώνε ανοιχτά τα σάντουιτς. Αφαιρώντας το ένα από τα κομμάτια ψωμί η Kristen Gradney, MHA, RDN, LDN, γλιτώνει θερμίδες και υδατάνθρακες χωρίς να στερείται τη νόστιμη γέμιση ενός σάντουιτς, είτε αυτό είναι με κοτοσαλάτα, είτε με χούμους και λαχανικά.