Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

0     

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

wine

Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω (ή μένεις μέσα) θέλεις να πιείς όλο το Βόσπορο, ίσως ήρθε η στιγμή να περιορίσεις λίγο αυτή την τάση, ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα πρώτα –άντα. Μπορείς να το πετύχεις χωρίς να καταστρέψεις την κοινωνική ζωή σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Βρες ένα ισχυρό κίνητρο. Αν ο κίνδυνος μιας βλάβης στο συκώτι ή την καρδιά σου φαίνεται πολύ μακρινός, έως και εξωπραγματικός, σκέψου ότι μια άμεση συνέπεια του αλκοόλ είναι να αφυδατώνει την επιδερμίδα, προσθέτοντας χρόνια στο πρόσωπό σου ακόμα και μετά από ένα μόνο βράδυ καταχρήσεων.

2. Αναζήτησε συμμάχους. Συζήτησέ το με φίλους σου και αποφασίστε από κοινού να πίνετε λιγότερο όταν βγαίνετε έξω. Διαφορετικά θα είναι δυσκολότερο να αντισταθείς σε μια παρέα π.χ. όπου τα σφηνάκια πάνε κι έρχονται.

3. Πάρε αυτοκίνητο όταν βγεις έξω. Η ιδέα ότι θα επιστρέψεις σπίτι με ταξί σου δίνει αυτομάτως το πράσινο φως να πιείς (λιγάκι) παραπάνω. Όταν ξέρεις, ωστόσο, ότι θα πιάσεις το τιμόνι, έχεις έναν ακόμα σοβαρό λόγο να συγκρατηθείς. Εκτός αν είσαι τόσο επιρρεπής στο αλκοόλ, που φοβάσαι ότι απλά θα καταλήξεις να οδηγείς μεθυσμένος.

4. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Πόσα χρήματα θα εξοικονομούσες παραγγέλνοντας λιγότερα ποτά μέσα σε ένα βράδυ; Ακόμα και αν είναι μόνο δέκα ευρώ, πιες λιγότερο, συγκέντρωσε σε έναν κουμπαρά τα χρήματα που γλιτώνεις από το ποτό και, στο τέλος του μήνα, επιβράβευσε τον εαυτό σου κάνοντάς του ένα μικρό ή μεγαλύτερο δώρο.

5. Χρησιμοποίησε μεζούρα. Αν φτιάχνεις σπιτικά κοκτέιλ, μη γεμίσεις το ποτήρι σου μέχρι το χείλος, αλλά πρόσθεσε δύο ή τρία δάχτυλα ποτό. Πιες τα με μικρές, αργές γουλιές και περίμενε λίγο μέχρι τον ανεφοδιασμό. Έτσι, μέχρι το τέλος της βραδιάς θα έχεις πιει πολύ λιγότερο, χωρίς να αισθάνεσαι ότι είσαι εκτός παρέας.