Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα θα βρεις σήμερα πολλές εναλλακτικές λύσεις για το πρωινό σου, που έχουν ως βάση τους ξηρούς καρπούς. Θα χαρίσουν διαφορετική γεύση στο πρωινό σου, αλλά και μια σειρά από διατροφικά στοιχεία για δύναμη και ευεξία όλη μέρα.

* Βούτυρο από αμύγδαλα. Κι όμως 28 g από γλυκό βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο προσφέρουν 88% περισσότερο ασβέστιο για γερά κόκαλα απ’ ό,τι το φιστικοβούτυρο. Άπλωσε 2 κ.σ. σε μία ολικής άλεσης τορτίγια, βάλε από πάνω αποξηραμένα βατόμουρα, κομματάκια μπανάνας, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και τύλιξέ το.

* Βούτυρο από κάσιους. Με βελουτέ υφή, το νοστιμότατο βούτυρο από κάσιους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό, ένα μέταλλο απαραίτητο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων ½ της κούπας νιφάδες βρώμης με 1 φλ. νερό για 1 1/2-2 λεπτά. Έπειτα ανακάτεψε το πλιγούρι της βρόμης με μία κ.σ. βούτυρο από κάσιους, 1 κ.γλ. μέλι, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε κομματάκια κα 1/4 κ.γλ. κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

* Βούτυρο από φουντούκια. Η επάλειψη με αυτό το πλούσιο βούτυρο θα σου προσφέρει στο ξεκίνημα της μέρας βιταμίνη Ε, ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε 1/2 φλ. βούτυρο από φουντούκι με μία κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κακάο χωρίς ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα καλά και χρησιμοποίησε το μείγμα για την επάλειψη της βάφλας σου, του τοστ ή της τηγανίτας σου.

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Είναι η μεσογειακή διατροφή το μυστικό για τη μακροζωία;

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ένα από τα μυστικά των πληθυσμών που ζουν στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες, τις περιοχές του πλανήτη που διακρίνονται για τα υψηλά ποσοστά μακροζωίας και καλής υγείας.
empty alt

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στο αλάτι και στο λίπος

Γιατί μας είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο πρόχειρο φαγητό; Γιατί δε μπορούμε να είμαστε εύκολα συνεπείς σε μια υγιεινή διατροφή; Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, όμως σίγουρα μια που δόθηκε πρόσφατα στη συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, στην Βοστόνη,...
empty alt

5 τροφές για γονιμότητα στη διάρκεια του χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να γεμίζεις το πιάτο σου με μεγάλη ποικιλία από χρώματα από τα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τη γονιμότητα σου, όμως και ο χειμώνας δεν υστερεί καθόλου στα πλούσια αγαθά που προσφέρει για τον ίδιο σκοπό.
empty alt

10 τροφές που σε χορταίνουν για περισσότερες ώρες

Αν προσπαθείς να κάνεις ισορροπημένη διατροφή είτε για να χάσεις κιλά ενόψει των διακοπών είτε απλώς για να προστατέψεις την υγεία σου, οι παρακάτω διατροφικές επιλογές συνδυάζουν τα πάντα: και θρεπτικά συστατικά περιέχουν, και παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό του...
empty alt

Αυτό το ρόφημα θα σε βοηθήσει στο λεπτό να σκεφτείς πιο δημιουργικά

Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά.
empty alt

Ποιες τροφές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας

Όταν είστε άρρωστοι με κρυολόγημα ή ίωση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την ασθένειά σας. Μπορείτε να φάτε ωφέλιμα τρόφιμα όπως την κοτόσουπα κοτόπουλου και τα φρούτα που είναι γεμάτα βιταμίνη C, τα οποία είναι ικανά να σας δώσουν μια ισχυρή ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.
empty alt

Πώς να ρίξετε την πίεση σας μέσω της διατροφής

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή ακόμα κι αν δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, πολλές φορές βοηθάει στην πρόληψη και στο να μη χειροτερέψουν.
empty alt

Νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την πρόσληψη υδατανθράκων και λίπους. Να τι βρήκαν.

Back To Top