Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα θα βρεις σήμερα πολλές εναλλακτικές λύσεις για το πρωινό σου, που έχουν ως βάση τους ξηρούς καρπούς. Θα χαρίσουν διαφορετική γεύση στο πρωινό σου, αλλά και μια σειρά από διατροφικά στοιχεία για δύναμη και ευεξία όλη μέρα.

* Βούτυρο από αμύγδαλα. Κι όμως 28 g από γλυκό βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο προσφέρουν 88% περισσότερο ασβέστιο για γερά κόκαλα απ’ ό,τι το φιστικοβούτυρο. Άπλωσε 2 κ.σ. σε μία ολικής άλεσης τορτίγια, βάλε από πάνω αποξηραμένα βατόμουρα, κομματάκια μπανάνας, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και τύλιξέ το.

* Βούτυρο από κάσιους. Με βελουτέ υφή, το νοστιμότατο βούτυρο από κάσιους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό, ένα μέταλλο απαραίτητο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων ½ της κούπας νιφάδες βρώμης με 1 φλ. νερό για 1 1/2-2 λεπτά. Έπειτα ανακάτεψε το πλιγούρι της βρόμης με μία κ.σ. βούτυρο από κάσιους, 1 κ.γλ. μέλι, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε κομματάκια κα 1/4 κ.γλ. κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

* Βούτυρο από φουντούκια. Η επάλειψη με αυτό το πλούσιο βούτυρο θα σου προσφέρει στο ξεκίνημα της μέρας βιταμίνη Ε, ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε 1/2 φλ. βούτυρο από φουντούκι με μία κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κακάο χωρίς ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα καλά και χρησιμοποίησε το μείγμα για την επάλειψη της βάφλας σου, του τοστ ή της τηγανίτας σου.

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Η καλή γεύση απαιτεί συγκέντρωση

Το εύγεστο φαγητό θέλει την απόλυτη προσοχή μας . Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πολύτιμο για την υγεία σου και το έχεις εντάξει στη διατροφή σου. Τέλεια! Μόνο που κάνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη Ρ κι όλα όσα θες να ξέρεις για τα φλαβονοειδή

  Δεν δίνουν μόνο χρώμα στα διάφορα τρόφιμα αλλά τα «προικίζουν» με πολλά σημαντικά διατροφικά οφέλη. Η βιταμίνη Ρ είναι ένας όρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για μια ομάδα φυτικών ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή κι ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία των πολυφαινόλων.
empty alt

Ντομάτα, η απόλυτη κυρίαρχος της ελληνικής κουζίνας

Το απόλυτο συστατικό μιας σαλάτας, η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστριας της κόκκινης σάλτσας, κλέβει τις εντυπώσεις στα γεμιστά, σε μεθάει στο Bloody Mary, δίνει γεύση σε άπειρες συνταγές και σπάνια λείπει από την κουζίνα σου.
empty alt

Ίσως γι’ αυτό τα βράδια θέλεις να φας ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου

Αν καθημερινά αρχίζεις να πεινάς μετά το απόγευμα, με αποτέλεσμα τελικά να κάνεις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο, ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βράδυ ανεβαίνουν τα επίπεδα των ορμονών που μας προκαλούν πείνα ενώ πέφτουν εκείνα των ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι.
empty alt

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο και στη γυμναστική και την άσκηση. Η επίτευξη μιας σωστής προπόνησης υπερβαίνει τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε ή τα μίλια που τρέχετε στον δρόμο ή στον διάδρομο (αν και αυτό βοηθά επίσης).
empty alt

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου

Πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε συνδυασμό με τον έντονο τρόπο ζωής, το στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια που διαφυλάσσουν την υγεία του εντέρου μας, οδηγώντας σταδιακά στην ανάπτυξη σχετικών προβλημάτων.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Back To Top