Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα θα βρεις σήμερα πολλές εναλλακτικές λύσεις για το πρωινό σου, που έχουν ως βάση τους ξηρούς καρπούς. Θα χαρίσουν διαφορετική γεύση στο πρωινό σου, αλλά και μια σειρά από διατροφικά στοιχεία για δύναμη και ευεξία όλη μέρα.

* Βούτυρο από αμύγδαλα. Κι όμως 28 g από γλυκό βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο προσφέρουν 88% περισσότερο ασβέστιο για γερά κόκαλα απ’ ό,τι το φιστικοβούτυρο. Άπλωσε 2 κ.σ. σε μία ολικής άλεσης τορτίγια, βάλε από πάνω αποξηραμένα βατόμουρα, κομματάκια μπανάνας, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και τύλιξέ το.

* Βούτυρο από κάσιους. Με βελουτέ υφή, το νοστιμότατο βούτυρο από κάσιους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό, ένα μέταλλο απαραίτητο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων ½ της κούπας νιφάδες βρώμης με 1 φλ. νερό για 1 1/2-2 λεπτά. Έπειτα ανακάτεψε το πλιγούρι της βρόμης με μία κ.σ. βούτυρο από κάσιους, 1 κ.γλ. μέλι, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε κομματάκια κα 1/4 κ.γλ. κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

* Βούτυρο από φουντούκια. Η επάλειψη με αυτό το πλούσιο βούτυρο θα σου προσφέρει στο ξεκίνημα της μέρας βιταμίνη Ε, ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε 1/2 φλ. βούτυρο από φουντούκι με μία κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κακάο χωρίς ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα καλά και χρησιμοποίησε το μείγμα για την επάλειψη της βάφλας σου, του τοστ ή της τηγανίτας σου.

Πηγή: allyou.gr

empty alt

4 συνήθειες φαγητού που πρέπει να υιοθετήσεις

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού...
empty alt

Γιατί τα δαμάσκηνα αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου

Πες μου ότι σκέφτεσαι σοβαρά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Η Άνοιξη σε εμπνέει να τρως περισσότερα φρούτα; Διάβασε παρακάτω γιατί ένα από αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε το δαμάσκηνο! Θεωρούνται υπερτροφή και όχι τυχαία καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων ενώ...
empty alt

Τι να πίνεις για να έχεις μνήμη ελέφαντα

  Τώρα τελευταία η μνήμη σου σε απατά. Πολλές φορές, δεν θυμάσαι τι έφαγες χθες, όπως λέμε χαρακτηριστικά και ουδόλλως τυχαία.
empty alt

Γιατί το ρόδι φέρνει γούρι (και) στην υγεία σου!

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο και στη γυμναστική και την άσκηση. Η επίτευξη μιας σωστής προπόνησης υπερβαίνει τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε ή τα μίλια που τρέχετε στον δρόμο ή στον διάδρομο (αν και αυτό βοηθά επίσης).
empty alt

Οι κορυφαίες τροφές για γρηγορότερο αίσθημα κορεσμού

Όταν πεινάμε, πρέπει να τρώμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όταν όμως θέλουμε να περιορίσουμε λίγο την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, υπάρχει το έξυπνο τρικ του να καταναλώνουμε τροφές που στέλνουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού στον εγκέφαλό μας.
empty alt

Ελληνικό superfood: Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Ψημένα, ωμά, αλατισμένα ή ανάλατα, δεν μπορείς να φας ποτέ μόνο ένα. Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Back To Top