Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά.

Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Food Quality and Preference.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου διεξήγαγαν δύο πειράματα σε πενήντα φοιτητές, με μέση ηλικία τα 23 χρόνια.

Οι μισοί εθελοντές ήπιαν ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι και οι άλλοι μισοί ένα ποτήρι νερό και αμέσως μετά όλοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ. Όπως ανακάλυψαν κατόπιν οι επιστήμονες, όσοι είχαν πιεί το τσάι σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη δημιουργικότητά τους.

Πού οφείλεται, όμως, το άμεσο «boost» του τσαγιού στον εγκέφαλο;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούμε να το αποδώσουμε στο γεγονός ότι μας φτιάχνει αμέσως τη διάθεση, ευνοώντας, κατά συνέπεια, και τις νοητικές λειτουργίες μας.

«Δυο συστατικά του τσαγιού, η καφεΐνη και η θεανίνη, έχουν ευεργετική δράση στην πνευματική προσοχή, αναπόσπαστο μέρος της γνωσιακής λειτουργίας», σχολίασαν σχετικά οι Κινέζοι επιστήμονες, προσθέτοντας:

«Όμως η ποσότητα τσαγιού που κατανάλωσαν οι εθελοντές μας ήταν σχετικά μικρή. Επιπλέον, η θεανίνη διευκολύνει μακροπρόθεσμα τη συγκέντρωση και όχι βραχυπρόθεσμα». Ίσως λοιπόν το τσάι να μας κάνει σχεδόν αυτόματα «πιο έξυπνους» επειδή, παράλληλα, λειτουργεί ως ενισχυτικό διάθεσης, καταλήγουν οι ίδιοι ειδικοί.

empty alt

3 τροφές που κάνουν το άγχος σου να χτυπάει κόκκινο

Συνήθως τέτοια εποχή αγχώνεσαι με αυτά που τρως. Τα περιττά κιλά ξαφνικά μοιάζουν απίστευτα πολλά, κι ας είναι δύο ή τρία… Κι όμως δεν φταίνε μόνο αυτά για το άγχος σου αλλά και ορισμένες τροφές που το εκτινάσσουν στα ύψη.
empty alt

Αγαπάς τις πατάτες; Σου έχουμε καλά νέα!

Μπορεί να έχουν βγάλει κακό όνομα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (τους οποίους, να σημειώσουμε, το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει).
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη Ρ κι όλα όσα θες να ξέρεις για τα φλαβονοειδή

  Δεν δίνουν μόνο χρώμα στα διάφορα τρόφιμα αλλά τα «προικίζουν» με πολλά σημαντικά διατροφικά οφέλη. Η βιταμίνη Ρ είναι ένας όρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για μια ομάδα φυτικών ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή κι ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία των πολυφαινόλων.
empty alt

Είναι πράσινο και καίει αλλά τι είναι στα αλήθεια το Wasabi;

  Ανακαλύψτε τι κάνει αυτό το συνοδευτικό του σούσι τόσο μοναδικό, κι επιπλέον θα πάρετε συμβουλές για την αγορά του και τις συνταγές με αυτόν τον σούπερ-αρωματικό συγγενή του χρένου και του σιναπιού.
empty alt

5 εκπληκτικά οφέλη της σοκολάτας για την υγεία μας

Όσο κι αν έχει πολεμηθεί, η σοκολάτα διαθέτει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, πράγμα που την καθιστά σε μια λιχουδιά που μπορούμε να καταναλώνουμε σε λογικές ποσότητες δίχως τύψεις.
empty alt

Με ποιες τροφές θα αποφύγεις το φούσκωμα

Διατροφικές επιλογές για να μην έχεις ενοχλητικά συμπτώματα φουσκώματος
empty alt

Το πολύτιμο διατροφικό προφίλ του ροδιού

Τα οφέλη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικά, υγεία της καρδιάς, του ουροποιητικού συστήματος κι αντοχή στην άσκηση
empty alt

Τι συνέβη σε 500 άνθρωπους που έτρωγαν ένα αβοκάντο κάθε μέρα για 26 εβδομάδες

Άλλη μια μελέτη αναδεικνύει τα οφέλη αυτού του superfood
Back To Top