Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά.

Ένα φλιτζάνι τσάι δυναμώνει το μυαλό μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετά την κατανάλωσή του, βοηθώντας μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Food Quality and Preference.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου διεξήγαγαν δύο πειράματα σε πενήντα φοιτητές, με μέση ηλικία τα 23 χρόνια.

Οι μισοί εθελοντές ήπιαν ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι και οι άλλοι μισοί ένα ποτήρι νερό και αμέσως μετά όλοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ. Όπως ανακάλυψαν κατόπιν οι επιστήμονες, όσοι είχαν πιεί το τσάι σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη δημιουργικότητά τους.

Πού οφείλεται, όμως, το άμεσο «boost» του τσαγιού στον εγκέφαλο;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούμε να το αποδώσουμε στο γεγονός ότι μας φτιάχνει αμέσως τη διάθεση, ευνοώντας, κατά συνέπεια, και τις νοητικές λειτουργίες μας.

«Δυο συστατικά του τσαγιού, η καφεΐνη και η θεανίνη, έχουν ευεργετική δράση στην πνευματική προσοχή, αναπόσπαστο μέρος της γνωσιακής λειτουργίας», σχολίασαν σχετικά οι Κινέζοι επιστήμονες, προσθέτοντας:

«Όμως η ποσότητα τσαγιού που κατανάλωσαν οι εθελοντές μας ήταν σχετικά μικρή. Επιπλέον, η θεανίνη διευκολύνει μακροπρόθεσμα τη συγκέντρωση και όχι βραχυπρόθεσμα». Ίσως λοιπόν το τσάι να μας κάνει σχεδόν αυτόματα «πιο έξυπνους» επειδή, παράλληλα, λειτουργεί ως ενισχυτικό διάθεσης, καταλήγουν οι ίδιοι ειδικοί.

empty alt

Μήπως το παρακάνεις με τα light προϊόντα;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και διανύουμε την «εποχή της δίαιτας», όπου η επιθυμία για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι ιδιαίτερα έντονη.
empty alt

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος.
empty alt

Μήπως τρώτε υπερβολικά πολύ αλάτι;

Όλοι ξέρουμε ότι δεν μας κάνει καλό το πολύ αλάτι, ποια είναι όμως η ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά με ασφάλεια;   Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Jillian Kubala, MS, οι επίσημες συστάσεις στις ΗΠΑ είναι να μην υπερβαίνουμε τα 2,3 γραμμάρια την ημέρα.
empty alt

Γιατί το ρόδι φέρνει γούρι (και) στην υγεία σου!

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

7 μύθοι για τη δίαιτα

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Το μυστικό βρίσκεται στο παχύ έντερο και τα 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που περιέχει, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αυτά αλληλεπιδρούν με τις τροφές που καταναλώνει ο καθένας μας.
empty alt

Αγαπάς τις πατάτες; Σου έχουμε καλά νέα!

Μπορεί να έχουν βγάλει κακό όνομα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (τους οποίους, να σημειώσουμε, το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει).
empty alt

Η gourmet εκδίκηση της μπάμιας!

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Συμβουλές για απώλεια βάρους που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία

Στην προσπάθειά τους οι άνθρωποι να χάσουν τα περιττά κιλά τους αναζητούν μυστικά, tips και συμβουλές. Μερικές φορές είναι διατεθειμένοι να κάνουν ή να δοκιμάσουν κάθε είδους τρελά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν κάποια βάση ή λογική.
Back To Top