Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού.

Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού. Αν δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ειδικός ο Jason Bull, ο διευθυντής του brand υγιεινών σνακ Bite στη Βρετανία.

Όπως σχολίασε, συγκεκριμένα, στη New York Post, «δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το πρωινό γεύμα» για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό ζύμης, σάλτσας ντομάτας και τυριού. Ο λόγος; Σου δίνει αρκετούς υδατάνθρακες για να βγάλεις την ημέρα. «Η θρεπτική αξία της πίτσας συνίσταται κυρίως στους υδατάνθρακες… και καθώς το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πρέπει να περιέχει και υδατάνθρακες».

Και μπορεί εσύ να παραγγέλνεις πίτσα συνήθως το βράδυ, λίγο προτού πατήσεις το «play» στην αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά, ωστόσο ο Bull υπενθυμίζει ότι οι Ιταλοί τρώνε πίτσα σε διάφορες φάσεις της ημέρας. «Στην περιοχή της Ρώμης τρώνε για πρωινό μια εκδοχή της πίτσας πιο ελαφριά και τραγανή, στην οποία προσθέτουν άπαχο κρέας, ωμά λαχανικά και τυρί χαμηλό σε λιπαρά», διευκρινίζει.

Ο Bull προβλέπει, μάλιστα, ότι μέσα στο 2018 θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος την πίτσα και θα αρχίσει να τη μεταμορφώνει προς το υγιεινότερο, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας στη ζύμη της αλεύρι σίκαλης, που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλότερη σε γλουτένη. Άνοδο, επίσης, πιστεύει ότι θα έχει το αλεύρι από «εναλλακτικά» υλικά, για παράδειγμα από παντζάρι και σπανάκι, που θα δώσει στην πίτσα όχι μόνο επιπρόσθετη θρεπτική αξία αλλά και χρώμα!

Ιδού λοιπόν ένας διατροφικός στόχος που μπορείς να θέσεις άνετα για το 2018: να τρως πίτσα για πρωινό! Κατά προτίμηση όμως σε μια πιο υγιεινή εκδοχή από τη «σπέσιαλ».

empty alt

Να τι κάνουμε λάθος με το καθάρισμα των φρούτων!

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.
empty alt

Να τι σου συμβαίνει όταν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι

Και ποιος δεν θέλει ένα καφεδάκι το πρωί για να ανοίξει το μάτι; Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι το πίνουμε χωρίς να έχουμε φάει κάτι πριν.
empty alt

5 λόγοι να χρησιμοποιείς πιπερόριζα στη μαγειρική σου

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας και όχι μόνο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα όπου προστίθεται αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
empty alt

Γιατί τα δαμάσκηνα αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου

Πες μου ότι σκέφτεσαι σοβαρά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Η Άνοιξη σε εμπνέει να τρως περισσότερα φρούτα; Διάβασε παρακάτω γιατί ένα από αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε το δαμάσκηνο! Θεωρούνται υπερτροφή και όχι τυχαία καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων ενώ...
empty alt

Γιατί να βάλετε το μηλόξιδο στη διατροφή σας

Εδώ θα βρείτε μερικούς καλούς λόγους!
empty alt

Τα καλύτερα τρόφιμα για Fitness

Η επίτευξη μιας σωστής προπόνησης υπερβαίνει τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε ή τα μίλια που τρέχετε στον δρόμο ή στον διάδρομο (αν και αυτό βοηθά επίσης).
empty alt

Ποιες τροφές θεραπεύουν μια ραγισμένη καρδιά

Τι πρέπει να κάνεις όταν νιώθεις ότι ο κόσμος καταρρέει και έχεις ραγισμένη καρδιά; Όταν νομίζεις ότι τίποτα δεν έχει νόημα.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
Back To Top