Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού.

Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού. Αν δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ειδικός ο Jason Bull, ο διευθυντής του brand υγιεινών σνακ Bite στη Βρετανία.

Όπως σχολίασε, συγκεκριμένα, στη New York Post, «δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το πρωινό γεύμα» για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό ζύμης, σάλτσας ντομάτας και τυριού. Ο λόγος; Σου δίνει αρκετούς υδατάνθρακες για να βγάλεις την ημέρα. «Η θρεπτική αξία της πίτσας συνίσταται κυρίως στους υδατάνθρακες… και καθώς το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πρέπει να περιέχει και υδατάνθρακες».

Και μπορεί εσύ να παραγγέλνεις πίτσα συνήθως το βράδυ, λίγο προτού πατήσεις το «play» στην αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά, ωστόσο ο Bull υπενθυμίζει ότι οι Ιταλοί τρώνε πίτσα σε διάφορες φάσεις της ημέρας. «Στην περιοχή της Ρώμης τρώνε για πρωινό μια εκδοχή της πίτσας πιο ελαφριά και τραγανή, στην οποία προσθέτουν άπαχο κρέας, ωμά λαχανικά και τυρί χαμηλό σε λιπαρά», διευκρινίζει.

Ο Bull προβλέπει, μάλιστα, ότι μέσα στο 2018 θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος την πίτσα και θα αρχίσει να τη μεταμορφώνει προς το υγιεινότερο, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας στη ζύμη της αλεύρι σίκαλης, που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλότερη σε γλουτένη. Άνοδο, επίσης, πιστεύει ότι θα έχει το αλεύρι από «εναλλακτικά» υλικά, για παράδειγμα από παντζάρι και σπανάκι, που θα δώσει στην πίτσα όχι μόνο επιπρόσθετη θρεπτική αξία αλλά και χρώμα!

Ιδού λοιπόν ένας διατροφικός στόχος που μπορείς να θέσεις άνετα για το 2018: να τρως πίτσα για πρωινό! Κατά προτίμηση όμως σε μια πιο υγιεινή εκδοχή από τη «σπέσιαλ».

empty alt

Επικίνδυνες οι διατροφικές συνήθειες των νέων

Mε ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες, διατρέφονται οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην Ελλαδα, αποκλείοντας τα φρούτα και λαχανικά, Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College, σε...
empty alt

5 υγιεινές τροφές που μπορεί να «κρύβουν» ζάχαρη

Ήξερες ότι μπορεί να έχεις κόψει τα γλυκά και τις ζαχαρένιες «παρασπονδίες» αλλά να καταναλώνεις από άλλες πηγές ζάχαρη, όπως αυτή που «κρύβεται» σε ορισμένες υγιεινές τροφές; Συνήθως αυτό συμβαίνει με τρόφιμα που κατά την επεξεργασία τους προστίθεται ζάχαρη, όπως π.
empty alt

Γιατί τα δαμάσκηνα αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου

Πες μου ότι σκέφτεσαι σοβαρά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Η Άνοιξη σε εμπνέει να τρως περισσότερα φρούτα; Διάβασε παρακάτω γιατί ένα από αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε το δαμάσκηνο! Θεωρούνται υπερτροφή και όχι τυχαία καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων ενώ...
empty alt

Αυγό: να φάω μόνο το ασπράδι ή και τον κρόκο;

Μήπως τρως μόνο το ασπράδι από το αυγό, επειδή θεωρείς ότι είναι πιο υγιεινό; Μια διατροφολόγος, η Jo Hollington, έχει διαφορετική άποψη.
empty alt

4 ιδανικές επιλογές για άμεση ενυδάτωση

Οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση μετά από μια εντατική προπόνηση αλλά και μετά από μια ίωση με υψηλό πυρετό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
empty alt

Τρεις υγιεινές συνήθειες που ανεβάζουν τη διάθεσή σου

Αναγνωρίζεις αυτήν την κακή διάθεση που εμφανίζεται όταν δεν έχεις ποιοτικό ύπνο για κάποιες μέρες (ή εβδομάδες); Ή όταν προσπαθείς να κάνεις γυμναστική αλλά δεν καταφέρνεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα γιατί νιώθεις να σου τελειώνει η ενέργεια; Μπορεί να συμβεί σε όλους.
empty alt

Τάσεις στη μαγειρική εν μέσω Πανδημίας

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που τελικά έμειναν στην καθημερινότητά μας;
empty alt

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το διατροφικό προφίλ της κάππαρης

Η κάππαρη είναι τα ανώριμα μπουμπούκια ανθέων του Capparis spinosa, ενός τύπου θάμνου που καλλιεργείται συνήθως σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.
Back To Top