Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού.

Αν είσαι φοιτητής, ή έχεις παρατείνει τη φοιτητική ζωή σου, σού έχουμε καλά νέα: μπορείς να τρως πίτσα για πρωινό και με τις ευλογίες ενός ειδικού. Αν δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ειδικός ο Jason Bull, ο διευθυντής του brand υγιεινών σνακ Bite στη Βρετανία.

Όπως σχολίασε, συγκεκριμένα, στη New York Post, «δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το πρωινό γεύμα» για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό ζύμης, σάλτσας ντομάτας και τυριού. Ο λόγος; Σου δίνει αρκετούς υδατάνθρακες για να βγάλεις την ημέρα. «Η θρεπτική αξία της πίτσας συνίσταται κυρίως στους υδατάνθρακες… και καθώς το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πρέπει να περιέχει και υδατάνθρακες».

Και μπορεί εσύ να παραγγέλνεις πίτσα συνήθως το βράδυ, λίγο προτού πατήσεις το «play» στην αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά, ωστόσο ο Bull υπενθυμίζει ότι οι Ιταλοί τρώνε πίτσα σε διάφορες φάσεις της ημέρας. «Στην περιοχή της Ρώμης τρώνε για πρωινό μια εκδοχή της πίτσας πιο ελαφριά και τραγανή, στην οποία προσθέτουν άπαχο κρέας, ωμά λαχανικά και τυρί χαμηλό σε λιπαρά», διευκρινίζει.

Ο Bull προβλέπει, μάλιστα, ότι μέσα στο 2018 θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος την πίτσα και θα αρχίσει να τη μεταμορφώνει προς το υγιεινότερο, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας στη ζύμη της αλεύρι σίκαλης, που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλότερη σε γλουτένη. Άνοδο, επίσης, πιστεύει ότι θα έχει το αλεύρι από «εναλλακτικά» υλικά, για παράδειγμα από παντζάρι και σπανάκι, που θα δώσει στην πίτσα όχι μόνο επιπρόσθετη θρεπτική αξία αλλά και χρώμα!

Ιδού λοιπόν ένας διατροφικός στόχος που μπορείς να θέσεις άνετα για το 2018: να τρως πίτσα για πρωινό! Κατά προτίμηση όμως σε μια πιο υγιεινή εκδοχή από τη «σπέσιαλ».

empty alt

Γάλα σόγιας

  Το βλέπεις σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ αλλά διστάζεις να το πάρεις γιατί δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και εάν σου κάνει καλό.
empty alt

Ένα αυγό την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα;

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.
empty alt

Oh my Goji Berries

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα οφέλη που σου προσφέρουν αυτά τα ιδιαίτερα μούρα
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

Γιατί το μανταρίνι είναι το απόλυτο σνακ και του χειμώνα

Η θερμιδική αξία ενός μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό μας, γεγονός που το καθιστά στο απόλυτο σνακ για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που αυτό ευδοκιμεί.
empty alt

Τα 9 ιδανικά φαγητά και ροφήματα που προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Οι καλύτερες επιλογές για να φάτε πριν τον ύπνο μπορεί να σας προσφέρουν μια πολύ καλύτερη νύχτα.
empty alt

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη
empty alt

Με τη ΓΙΩΤΗΣ ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό και στηρίζουμε τo Μαζί για το Παιδί

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ,με τη νέα της πρωτοβουλία «Ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό»,προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε μία δράση που συνδυάζει την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και την τέχνη, με την κοινωνική προσφορά.  

Back To Top