Το καλύτερο συστατικό για σαλάτα σού προσφέρει πολλά οφέλη

Τέλειο συστατικό, από σαλάτες, ομελέτες μέχρι πίτσα. Η ρόκα συνιστά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, χαρίζοντας ιδιαίτερη γεύση, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και χαρίζοντας στον οργανισμό μας ποικίλα οφέλη για καλύτερη υγεία. Ακολουθούν πέντε από αυτά, που θα σε πείσουν να την προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου σε σταθερή συχνότητα.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Η ρόκα βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, όπως και του νευρικού συστήματος. Διαθέτει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ μια κούπα με ψιλοκομμένη ρόκα αντιστοιχεί σε 5 μόλις θερμίδες. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωσή της σε φυτικές ίνες ενισχύει την πέψη και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Διαθέτει αντικαρκινική δράση

Η ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που βοηθούν αρκετά στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού. Από την κατανάλωσή της ενισχύονται οι πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η ρόκα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου, στην απορρόφηση του σιδήρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δυναμώνει τα οστά

Η ρόκα διαθέτει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξαλικά σε σχέση με άλλα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και μαζί με τη βιταμίνη Κ και των μετάλλων που διαθέτει, ενισχύει την υγεία των οστών μας, δυναμώνοντάς τα.

Προστατεύει το DNA

Η χλωροφύλλη που περιέχει η ρόκα – όπως και όλα τα πράσινα λαχανικά – διαθέτει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, που ενισχύει τη σωστή λειτουργία σε περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό και το DNA μας.

empty alt

Επιστροφή στην Κρητική διατροφή

Πολύτιμο σύμμαχο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής της υγείας, μπορεί να αποτελέσει η παραδοσιακή κρητική διατροφή της δεκαετίας του 1960 σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης  Αντώνη Καφάτο.
empty alt

Να γιατί πρέπει να βάλεις τους ξηρούς καρπούς στο πρωινό σου

Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.
empty alt

Το ψωμί που ωφελεί την υγεία σου

Προσπαθείς να αλλάξεις διατροφή, είτε για να χάσεις κιλά είτε για να βελτιώσεις την υγεία σου ή και για τους δύο αυτούς λόγους; Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείς το ψωμί.
empty alt

Πώς να βάλεις την κινόα (quinoa) στη διατροφή σου

  Το διατροφικό προφίλ της κινόα την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
empty alt

Τι να μην τρώτε οπωσδήποτε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Μάθετε γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα παρακάτω τρόφιμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Τηγανητές πατάτες και πατατάκια Οι πατάτες βραστές είναι υγιεινές και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, αλλά οι πατάτες τηγανητές και τα πατατάκια δεν είναι.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Το θαυματουργό διατροφικό προφίλ του σκόρδου

Εδώ είναι 11 οφέλη για την υγεία του σκόρδου που υποστηρίζονται από ανθρώπινη έρευνα και αλιεύσαμε στο healthline.com: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες Το σκόρδο είναι φυτό της οικογένειας Allium (κρεμμύδι).
empty alt

Συνδυασμοί τροφών για να χορταίνεις και να απολαμβάνεις κάθε γεύμα

Η δημιουργία ενός ισορροπημένου γεύματος, φτιαγμένο με τροφές που συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους, δε σε κρατάει απλά χορτάτο για πολλές ώρες, αλλά σου δίνει και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.
Back To Top