Το καλύτερο συστατικό για σαλάτα σού προσφέρει πολλά οφέλη

Τέλειο συστατικό, από σαλάτες, ομελέτες μέχρι πίτσα. Η ρόκα συνιστά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, χαρίζοντας ιδιαίτερη γεύση, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και χαρίζοντας στον οργανισμό μας ποικίλα οφέλη για καλύτερη υγεία. Ακολουθούν πέντε από αυτά, που θα σε πείσουν να την προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου σε σταθερή συχνότητα.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Η ρόκα βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, όπως και του νευρικού συστήματος. Διαθέτει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ μια κούπα με ψιλοκομμένη ρόκα αντιστοιχεί σε 5 μόλις θερμίδες. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωσή της σε φυτικές ίνες ενισχύει την πέψη και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Διαθέτει αντικαρκινική δράση

Η ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που βοηθούν αρκετά στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού. Από την κατανάλωσή της ενισχύονται οι πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η ρόκα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου, στην απορρόφηση του σιδήρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δυναμώνει τα οστά

Η ρόκα διαθέτει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξαλικά σε σχέση με άλλα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και μαζί με τη βιταμίνη Κ και των μετάλλων που διαθέτει, ενισχύει την υγεία των οστών μας, δυναμώνοντάς τα.

Προστατεύει το DNA

Η χλωροφύλλη που περιέχει η ρόκα – όπως και όλα τα πράσινα λαχανικά – διαθέτει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, που ενισχύει τη σωστή λειτουργία σε περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό και το DNA μας.

empty alt

Μπορεί η σωστή διατροφή να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να γίνουν καλύτεροι στην ανάγνωση;

Στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μελέτη σε παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών και φάνηκε ότι τα καλά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως ωμέγα 3, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν βέλτιστες δεξιότητες ανάγνωσης.
empty alt

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
empty alt

Να γιατί δεν παίρνεις αρκετό σίδηρο!

Έχεις ακούσει ότι για να απορροφηθεί ο σίδηρος από τον οργανισμό σου χρειάζεται να συνδυάζεις τις τροφές που τον περιέχουν με όσες έχουν Βιταμίνη C.
empty alt

Πόση πρωτείνη πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά;

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.
empty alt

Πώς θα χάσεις βάρος πίνοντας νερό με λεμόνι

Το νερό με λεμόνι θεωρείται, μεταξύ άλλων, ότι βοηθάει στην πέψη και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
empty alt

Γνωρίστε τον κρόκο Κοζάνης – το χρυσάφι της γης

Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
empty alt

Χυμός παντζάρι: μπορεί να οδηγήσει σε παράταση της νεότητας

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Redox Biology έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού παντζαριών οδηγεί στην παραγωγή ενός μείγματος βακτηρίων του στόματος που σχετίζονται με την υγιέστερη λειτουργία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων.
empty alt

Τι οφέλη σου προσφέρει η ρίζα Maca και γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλής

Μια βαθιά κατάδυση στην αρχαία φυτική ιατρική και σε ένα superfood συστατικό
Back To Top