Το καλύτερο συστατικό για σαλάτα σού προσφέρει πολλά οφέλη

Τέλειο συστατικό, από σαλάτες, ομελέτες μέχρι πίτσα. Η ρόκα συνιστά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, χαρίζοντας ιδιαίτερη γεύση, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και χαρίζοντας στον οργανισμό μας ποικίλα οφέλη για καλύτερη υγεία. Ακολουθούν πέντε από αυτά, που θα σε πείσουν να την προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου σε σταθερή συχνότητα.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα

Η ρόκα βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, όπως και του νευρικού συστήματος. Διαθέτει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ μια κούπα με ψιλοκομμένη ρόκα αντιστοιχεί σε 5 μόλις θερμίδες. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωσή της σε φυτικές ίνες ενισχύει την πέψη και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Διαθέτει αντικαρκινική δράση

Η ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που βοηθούν αρκετά στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού. Από την κατανάλωσή της ενισχύονται οι πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η ρόκα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στον σχηματισμό του κολλαγόνου, στην απορρόφηση του σιδήρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δυναμώνει τα οστά

Η ρόκα διαθέτει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οξαλικά σε σχέση με άλλα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και μαζί με τη βιταμίνη Κ και των μετάλλων που διαθέτει, ενισχύει την υγεία των οστών μας, δυναμώνοντάς τα.

Προστατεύει το DNA

Η χλωροφύλλη που περιέχει η ρόκα – όπως και όλα τα πράσινα λαχανικά – διαθέτει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, που ενισχύει τη σωστή λειτουργία σε περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό και το DNA μας.

empty alt

Η καλή γεύση απαιτεί συγκέντρωση

Το εύγεστο φαγητό θέλει την απόλυτη προσοχή μας . Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πολύτιμο για την υγεία σου και το έχεις εντάξει στη διατροφή σου. Τέλεια! Μόνο που κάνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη Ρ κι όλα όσα θες να ξέρεις για τα φλαβονοειδή

  Δεν δίνουν μόνο χρώμα στα διάφορα τρόφιμα αλλά τα «προικίζουν» με πολλά σημαντικά διατροφικά οφέλη. Η βιταμίνη Ρ είναι ένας όρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για μια ομάδα φυτικών ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή κι ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία των πολυφαινόλων.
empty alt

Ντομάτα, η απόλυτη κυρίαρχος της ελληνικής κουζίνας

Το απόλυτο συστατικό μιας σαλάτας, η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστριας της κόκκινης σάλτσας, κλέβει τις εντυπώσεις στα γεμιστά, σε μεθάει στο Bloody Mary, δίνει γεύση σε άπειρες συνταγές και σπάνια λείπει από την κουζίνα σου.
empty alt

Ίσως γι’ αυτό τα βράδια θέλεις να φας ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου

Αν καθημερινά αρχίζεις να πεινάς μετά το απόγευμα, με αποτέλεσμα τελικά να κάνεις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο, ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βράδυ ανεβαίνουν τα επίπεδα των ορμονών που μας προκαλούν πείνα ενώ πέφτουν εκείνα των ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι.
empty alt

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο και στη γυμναστική και την άσκηση. Η επίτευξη μιας σωστής προπόνησης υπερβαίνει τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε ή τα μίλια που τρέχετε στον δρόμο ή στον διάδρομο (αν και αυτό βοηθά επίσης).
empty alt

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου

Πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε συνδυασμό με τον έντονο τρόπο ζωής, το στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια που διαφυλάσσουν την υγεία του εντέρου μας, οδηγώντας σταδιακά στην ανάπτυξη σχετικών προβλημάτων.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Back To Top