Τα νέα δεδομένα ίσως να βάζουν τα 8 ποτήρια στην άκρη

Με τις επώνυμες μανίες για μπουκάλια και τις προκλήσεις για γαλόνια νερό την ημέρα να είναι επίκαιρες στο TikTok, η ενυδάτωση έχει μπει στο μικροσκόπιο και αυτό είναι καλά νέα για την υγεία. Το μέσο ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περισσότερο από 60% νερό. Το νερό αποτελεί σχεδόν τα δύο τρίτα του εγκεφάλου και της καρδιάς σας, το 83% των πνευμόνων σας, το 64% του δέρματός σας και ακόμη και το 31% των οστών σας. Συμμετέχει σχεδόν σε κάθε διαδικασία που σε κρατά ζωντανό.

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του σώματός σας. Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας σας, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά, απομακρύνει τα απόβλητα, λιπαίνει τις αρθρώσεις και τους ιστούς σας και επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας ηλεκτρολυτών και υγρών στο σώμα σας.

Χάνετε νερό όταν αναπνέετε, ιδρώνετε, ουρείτε και μεταβολίζετε τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια. Εάν δεν αντικαταστήσετε αυτό το υγρό, η υγεία σας μπορεί να κατέβει και γρήγορα. Χωρίς φαγητό, το σώμα σας μπορεί να συνεχίσει να χτυπά για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο. Αλλά χωρίς νερό, θα πεθάνεις σε λίγες μόνο μέρες. Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα που εξαρτώνται από αυτό.

https://www.instagram.com/p/CrgNTsFtC-K/

Είναι η αρχή όταν εξετάζετε οποιαδήποτε μορφή αλλαγής ή ζητήματα με τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας - αξιολογήστε την πρόσληψη νερού πρώτα και κύρια. Βοηθά με τα σημάδια πληρότητας, μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη διάθεση, τη σωματική απόδοση και μπορεί να αποτρέψει προβλήματα υγείας όπως η δυσκοιλιότητα, οι πέτρες στα νεφρά και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Είναι ένα από τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία.

Συμπέρασμα: Το νερό είναι ζωή. Αλλά πόσα ποτήρια πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά, όχι απλώς για να επιβιώσετε, αλλά και να ευδοκιμήσετε;

https://www.instagram.com/p/CsBrERgI2qE/

Ποιο είναι το σωστό ποσό;

Ο κοινός εμπειρικός κανόνας που πιθανότατα έχετε ακούσει είναι ο κανόνας 8×8: Πιείτε οκτώ 8 ποτήρια των 250 ml. νερό την ημέρα. Αν το πετυχαίνεις αυτό, κάνεις καλά. Αλλά είναι πιθανό να επωφεληθείτε από κάποιες προσαρμογές.

Δεν νομίζω ότι αυτό το ποσό είναι απαραίτητα λάθος, αλλά νομίζω ότι η έρευνα με την πάροδο του χρόνου έχει σίγουρα εξελιχθεί λένε σήμερα οι διατροφολόγοι. Οι συστάσεις για το νερό θα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητας.

Η σύστασή σας για πρόσληψη μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες ζωής. Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα, έχετε πολλή σωματική δραστηριότητα, είστε έγκυος ή θηλάζετε, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο νερό καθημερινά από τον μέσο ενήλικα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

https://www.instagram.com/p/CqrAO9_Js1P/

Οι γιατροί συνιστούν μέση ημερήσια πρόσληψη νερού περίπου  3696,69 ml για τους άνδρες και περίπου 2691.19 ml για τις γυναίκες. Εάν δεν γεμίζετε ένα μπουκάλι ακριβώς σε αυτή την ποσότητα κάθε μέρα, πιθανότατα είστε ακόμα κοντά ή ακόμα και πάνω, επειδή παίρνετε νερό και από το φαγητό.

Μπορείτε να πάρετε πολλή ενυδάτωση από τροφές όπως το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το καρπούζι και τα αγγούρια. Όλα αυτά είναι ενυδατικές τροφές που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη συμπλήρωση της πρόσληψης νερού.

 https://www.instagram.com/p/CsFsczxheqx/

Πώς να μάθετε αν παίρνετε αρκετά (ή πάρα πολύ)

Αν και είναι σπάνιο, είναι πιθανό να πίνετε πολύ νερό. Είναι μια κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία και συμβαίνει όταν η ποσότητα του νερού στο σύστημά σας κατακλύζει τα νεφρά σας και δεν μπορούν να συμβαδίσουν με έναν κανονικό ρυθμό διήθησης. Η περιεκτικότητα σε νάτριο του αίματός σας αραιώνεται επικίνδυνα και προκαλεί πρήξιμο των κυττάρων σας. Ορισμένες παθήσεις υγείας, όπως η νεφρική ανεπάρκεια και η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, σας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο και ορισμένοι αθλητές υψηλού επιπέδου μπορεί να το αντιμετωπίσουν εάν δεν αντικαταστήσουν τους ηλεκτρολύτες τους μετά την άσκηση.

Αλλά για την πλειονότητα του πληθυσμού, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να υπάρχει αρκετό νερό. Ο καλύτερος δείκτης για το εάν είστε καλά ενυδατωμένοι είναι το σώμα σας. Όταν δεν παίρνετε αρκετό νερό, το σώμα σας θα εμφανίσει ορισμένα σημάδια.

Το χρώμα των ούρων είναι ένας πολύ καλός δείκτης της κατάστασης ενυδάτωσης. Εάν το νερό της τουαλέτας σας είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαυγές μετά την ούρηση, είστε εντάξει. Τα σκούρα κίτρινα ή πορτοκαλί ούρα είναι σημάδια που το σώμα σας χρειάζεται υγρά.

Οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, ο κακός ύπνος, η δυσκοιλιότητα, η ζάλη και το αίσθημα ζάλης ή σύγχυσης μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα αφυδάτωσης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κατευθυνθείτε προς τη βρύση...

 https://www.instagram.com/p/CsFtI6JMUhc/

Συμβουλές για να χορτάσετε καθημερινά

Εάν δεσμεύεστε στη βελτιστοποίηση της ενυδάτωσης, ο Scott συνιστά να ξεκινάτε αργά. Πρώτα, κάντε έναν απολογισμό για το πού βρίσκεστε και, στη συνέχεια, βάλτε έναν στόχο για το πού θέλετε να είστε.

Πειραματιστείτε με το να το πιείτε παγωμένο ή να προσθέσετε κομμένα φρούτα για να του δώσετε γεύση. Χρησιμοποιήστε μικρότερα μπουκάλια νερού και ξαναγεμίστε τα αντί να γεμίζετε μια τεράστια κανάτα για όλη την ημέρα, την οποία μπορεί να είναι τρομακτικό να κατακτήσετε. Χωρίστε την ημέρα σας σε βήματα και δώστε στον εαυτό σας έναν μίνι στόχο σε κάθε ενότητα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε μια σταθερή ροή ενυδάτωσης αντί να προσπαθείτε να τα καταπιείτε όλα με μια κίνηση.

empty alt

Μείνε νέα και ωραία τρώγοντας αντιοξειδωτικά

Ακούς συνέχεια αυτή τη λέξη: αντιοξειδωτικά. Σε θέματα ομορφιάς, διατροφής, υγείας. Μα γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελικά με αυτά και είναι αλήθεια ότι αν τα καταναλώνεις θα μείνεις νέα; Τι είναι ακριβώς τα αντιοξειδωτικά; Με απλά λόγια, είναι μόρια που προστατεύουν τον οργανισμό σου και τα...
empty alt

Λέμε ναι στα βερίκοκα κάθε μέρα!

Βρίσκονται τώρα στην εποχή τους και τα καταναλώνεις ωμά (πάντα τα ανοίγεις πριν τα δαγκώσεις), μέσα σε απολαυστικά smoothies ή σε δροσερές φρουτοσαλάτες.
empty alt

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο ότι πρέπει να τρώμε βραδινό στις 2 το μεσημέρι

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, συνήθως το τρώμε γύρω στις 8-9 μ.μ., σωστά; Σωστά θα απαντάς αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να πει ότι μπορεί αυτή η τακτική μπορεί να είναι και λάθος.
empty alt

Τρεις «έξυπνες» επιλογές σε κρέας με λιγότερες θερμίδες και περισσότερες πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι αναπόσπαστο μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αλλά τι μπορείς να κάνεις αν συνοδεύεται από υψηλή ποσότητα λιπαρών; Και ιδιαίτερα αν είσαι σε διακοπές και δεν έχεις την επιλογή του σπιτικού φαγητού; Τότε, θα σου φανούν χρήσιμες οι συμβουλές του personal trainer...
empty alt

Σύκο – το απόλυτο αυγουστιάτικο φρούτο!

Το επιστημονικό όνομα για το σύκο είναι το Ficus carica. Το σχήμα του λένε ότι θυμίζει δάκρυ, αλλά εγώ θα έλεγα μάλλον ότι μοιάζει με μια σταγόνα υπέρτατης απόλαυσης.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι

Ο χυμός πορτοκάλι αποτελεί μια υγιεινή αγαπημένη συνήθεια σε όλο τον κόσμο. Για να τον φτιάξεις δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω από έναν απλό στίφτη.
empty alt

Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Τροφές και ροφήματα που μας βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα

Ένας καλός βραδινός ύπνος αποτελεί το μυστικό ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα όταν σηκωνόμαστε για τη δουλειά μας και όλες μας τις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.
Back To Top