Τα νέα δεδομένα ίσως να βάζουν τα 8 ποτήρια στην άκρη

Με τις επώνυμες μανίες για μπουκάλια και τις προκλήσεις για γαλόνια νερό την ημέρα να είναι επίκαιρες στο TikTok, η ενυδάτωση έχει μπει στο μικροσκόπιο και αυτό είναι καλά νέα για την υγεία. Το μέσο ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περισσότερο από 60% νερό. Το νερό αποτελεί σχεδόν τα δύο τρίτα του εγκεφάλου και της καρδιάς σας, το 83% των πνευμόνων σας, το 64% του δέρματός σας και ακόμη και το 31% των οστών σας. Συμμετέχει σχεδόν σε κάθε διαδικασία που σε κρατά ζωντανό.

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του σώματός σας. Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας σας, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά, απομακρύνει τα απόβλητα, λιπαίνει τις αρθρώσεις και τους ιστούς σας και επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας ηλεκτρολυτών και υγρών στο σώμα σας.

Χάνετε νερό όταν αναπνέετε, ιδρώνετε, ουρείτε και μεταβολίζετε τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια. Εάν δεν αντικαταστήσετε αυτό το υγρό, η υγεία σας μπορεί να κατέβει και γρήγορα. Χωρίς φαγητό, το σώμα σας μπορεί να συνεχίσει να χτυπά για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο. Αλλά χωρίς νερό, θα πεθάνεις σε λίγες μόνο μέρες. Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα που εξαρτώνται από αυτό.

https://www.instagram.com/p/CrgNTsFtC-K/

Είναι η αρχή όταν εξετάζετε οποιαδήποτε μορφή αλλαγής ή ζητήματα με τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας - αξιολογήστε την πρόσληψη νερού πρώτα και κύρια. Βοηθά με τα σημάδια πληρότητας, μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη διάθεση, τη σωματική απόδοση και μπορεί να αποτρέψει προβλήματα υγείας όπως η δυσκοιλιότητα, οι πέτρες στα νεφρά και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Είναι ένα από τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία.

Συμπέρασμα: Το νερό είναι ζωή. Αλλά πόσα ποτήρια πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά, όχι απλώς για να επιβιώσετε, αλλά και να ευδοκιμήσετε;

https://www.instagram.com/p/CsBrERgI2qE/

Ποιο είναι το σωστό ποσό;

Ο κοινός εμπειρικός κανόνας που πιθανότατα έχετε ακούσει είναι ο κανόνας 8×8: Πιείτε οκτώ 8 ποτήρια των 250 ml. νερό την ημέρα. Αν το πετυχαίνεις αυτό, κάνεις καλά. Αλλά είναι πιθανό να επωφεληθείτε από κάποιες προσαρμογές.

Δεν νομίζω ότι αυτό το ποσό είναι απαραίτητα λάθος, αλλά νομίζω ότι η έρευνα με την πάροδο του χρόνου έχει σίγουρα εξελιχθεί λένε σήμερα οι διατροφολόγοι. Οι συστάσεις για το νερό θα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητας.

Η σύστασή σας για πρόσληψη μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες ζωής. Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα, έχετε πολλή σωματική δραστηριότητα, είστε έγκυος ή θηλάζετε, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο νερό καθημερινά από τον μέσο ενήλικα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

https://www.instagram.com/p/CqrAO9_Js1P/

Οι γιατροί συνιστούν μέση ημερήσια πρόσληψη νερού περίπου  3696,69 ml για τους άνδρες και περίπου 2691.19 ml για τις γυναίκες. Εάν δεν γεμίζετε ένα μπουκάλι ακριβώς σε αυτή την ποσότητα κάθε μέρα, πιθανότατα είστε ακόμα κοντά ή ακόμα και πάνω, επειδή παίρνετε νερό και από το φαγητό.

Μπορείτε να πάρετε πολλή ενυδάτωση από τροφές όπως το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το καρπούζι και τα αγγούρια. Όλα αυτά είναι ενυδατικές τροφές που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη συμπλήρωση της πρόσληψης νερού.

 https://www.instagram.com/p/CsFsczxheqx/

Πώς να μάθετε αν παίρνετε αρκετά (ή πάρα πολύ)

Αν και είναι σπάνιο, είναι πιθανό να πίνετε πολύ νερό. Είναι μια κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία και συμβαίνει όταν η ποσότητα του νερού στο σύστημά σας κατακλύζει τα νεφρά σας και δεν μπορούν να συμβαδίσουν με έναν κανονικό ρυθμό διήθησης. Η περιεκτικότητα σε νάτριο του αίματός σας αραιώνεται επικίνδυνα και προκαλεί πρήξιμο των κυττάρων σας. Ορισμένες παθήσεις υγείας, όπως η νεφρική ανεπάρκεια και η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, σας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο και ορισμένοι αθλητές υψηλού επιπέδου μπορεί να το αντιμετωπίσουν εάν δεν αντικαταστήσουν τους ηλεκτρολύτες τους μετά την άσκηση.

Αλλά για την πλειονότητα του πληθυσμού, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να υπάρχει αρκετό νερό. Ο καλύτερος δείκτης για το εάν είστε καλά ενυδατωμένοι είναι το σώμα σας. Όταν δεν παίρνετε αρκετό νερό, το σώμα σας θα εμφανίσει ορισμένα σημάδια.

Το χρώμα των ούρων είναι ένας πολύ καλός δείκτης της κατάστασης ενυδάτωσης. Εάν το νερό της τουαλέτας σας είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαυγές μετά την ούρηση, είστε εντάξει. Τα σκούρα κίτρινα ή πορτοκαλί ούρα είναι σημάδια που το σώμα σας χρειάζεται υγρά.

Οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, ο κακός ύπνος, η δυσκοιλιότητα, η ζάλη και το αίσθημα ζάλης ή σύγχυσης μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα αφυδάτωσης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κατευθυνθείτε προς τη βρύση...

 https://www.instagram.com/p/CsFtI6JMUhc/

Συμβουλές για να χορτάσετε καθημερινά

Εάν δεσμεύεστε στη βελτιστοποίηση της ενυδάτωσης, ο Scott συνιστά να ξεκινάτε αργά. Πρώτα, κάντε έναν απολογισμό για το πού βρίσκεστε και, στη συνέχεια, βάλτε έναν στόχο για το πού θέλετε να είστε.

Πειραματιστείτε με το να το πιείτε παγωμένο ή να προσθέσετε κομμένα φρούτα για να του δώσετε γεύση. Χρησιμοποιήστε μικρότερα μπουκάλια νερού και ξαναγεμίστε τα αντί να γεμίζετε μια τεράστια κανάτα για όλη την ημέρα, την οποία μπορεί να είναι τρομακτικό να κατακτήσετε. Χωρίστε την ημέρα σας σε βήματα και δώστε στον εαυτό σας έναν μίνι στόχο σε κάθε ενότητα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε μια σταθερή ροή ενυδάτωσης αντί να προσπαθείτε να τα καταπιείτε όλα με μια κίνηση.

empty alt

Γάλα σόγιας

  Το βλέπεις σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ αλλά διστάζεις να το πάρεις γιατί δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και εάν σου κάνει καλό.
empty alt

Ένα αυγό την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα;

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.
empty alt

Oh my Goji Berries

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα οφέλη που σου προσφέρουν αυτά τα ιδιαίτερα μούρα
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

Γιατί το μανταρίνι είναι το απόλυτο σνακ και του χειμώνα

Η θερμιδική αξία ενός μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό μας, γεγονός που το καθιστά στο απόλυτο σνακ για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που αυτό ευδοκιμεί.
empty alt

Τα 9 ιδανικά φαγητά και ροφήματα που προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Οι καλύτερες επιλογές για να φάτε πριν τον ύπνο μπορεί να σας προσφέρουν μια πολύ καλύτερη νύχτα.
empty alt

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη
empty alt

Με τη ΓΙΩΤΗΣ ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό και στηρίζουμε τo Μαζί για το Παιδί

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ,με τη νέα της πρωτοβουλία «Ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό»,προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε μία δράση που συνδυάζει την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και την τέχνη, με την κοινωνική προσφορά.  

Back To Top