Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Με πόσες θερμίδες μας φορτώνουν οι λιγούρες που μας πιάνουν όταν πίνουμε πολύ;

0     

Με πόσες θερμίδες μας φορτώνουν οι λιγούρες που μας πιάνουν όταν πίνουμε πολύ;

fastfood

Και ποιος από εμάς δεν θέλει να πέσει με τα μούτρα στο φαγητό μετά από ένα ξενύχτι με πολλά ποτά; Τα άσχημα νέα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως δεν καταφεύγουμε στις πιο υγιεινές και μετρημένες επιλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, οι γυναίκες που ικανοποιούν τις λιγούρες τους μετά το ξενύχτι φορτώνουν το σώμα τους με επιπλέον 750-949 θερμίδες, ενώ οι άντρες με 826-1.009 θερμίδες.

Οι συγκεκριμένες θερμιδικές ποσότητες αναφέρονται στο φαστ φουντ και στις βάφλες, δύο από τις αγαπημένες επιλογές των ξενύχτηδων στη Βρετανία. Πιο… μετριοπαθείς αναδεικνύονται όσοι προτιμούν το μεξικάνικο φαγητό για να καταπραΰνουν το γεμάτο αλκοόλ στομάχι τους, καθώς οι άντρες προσθέτουν στον οργανισμό τους επιπλέον 730 θερμίδες, ενώ οι γυναίκες 715 θερμίδες.

Γιατί όμως το σώμα μας ζητά fast food και γλυκίσματα μετά το αλκοόλ;

Σύμφωνα με μια μελέτη (επιθεώρηση Nature Communication), το οινόπνευμα στέλνει στον εγκέφαλο το παραπλανητικό μήνυμα της πείνας. Ίσως είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια προσπάθεια του σώματος να ξεπεράσει το χανγκόβερ, διαδικασία στην οποία βοηθάει η αναπλήρωση νατρίου και, κατά συνέπεια, νερού.

Αν και ομολογουμένως, το αλάτι που περιέχουν οι προκάτ τηγανιτές πατάτες ενός ταχυφαγείου δεν είναι και η καλύτερη θεραπεία για έναν οργανισμό που προσπαθεί να συνέλθει από την (υπερ)κατανάλωση αλκοόλ.