Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση.

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλους τουςβ τρόπους με τους οποίους τα ακτινίδια μας κάνουν καλό.

Δύο μικρά ακτινίδια (80g) παρέχουν στον οργανισμό μας:

39Kcal / 166KJ

0.9g πρωτεΐνης

0.4g λιπαρών

8.5g υδατανθράκων

2.0g φυτικών ινών

232mg καλίου

47mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία μας:

Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Η μεγάλη περιεκτικότητα των ακτινιδίων σε βιταμίνη C, όπως και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν εν μέρει στον περιορισμό διάφορων συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας

Τα ακτινίδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, καθώς όταν τα καταναλώνουν αυξάνεται η λιποπρωτεΐνη HDL, η αλλιώς η καλή χοληστερίνη. Επιπλέον μειώνονται τα τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, τα ακτινίδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το κάλλιο που αυτά περιέχουν ενισχύει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Βοηθούν στην πέψη

Πλούσια σε φυτικές ίνες όσο λίγα φρούτα, τα ακτινίδια βοηθούν σημαντικά στην πέψη, ενώ το ένζυμό τους, ακτινιδίνη, βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνών που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι βιταμίνες C, E και K, όπως και το καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες και το φυλικό οξύ που περιέχονται στα ακτινίδια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν στα συμπτώματα του κρυώματος και των ιώσεων.

Είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, καταπολεμούνται οι οξειδωτικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

empty alt

Τι λάθος κάνεις με τα δημητριακά και δεν χάνεις βάρος

  Θυμάμαι πριν από χρόνια μια φίλη που μετά τη γέννηση του γιου της είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.
empty alt

Μήπως τρώτε υπερβολικά πολύ αλάτι;

Όλοι ξέρουμε ότι δεν μας κάνει καλό το πολύ αλάτι, ποια είναι όμως η ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά με ασφάλεια;   Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Jillian Kubala, MS, οι επίσημες συστάσεις στις ΗΠΑ είναι να μην υπερβαίνουμε τα 2,3 γραμμάρια την ημέρα.
empty alt

Τα σπαράγγια είναι εδώ και είναι στα καλύτερά τους

Τα σπαράγγια, επίσημα γνωστά ως Asparagus officinalis, είναι μέλη της οικογένειας των κρίνος. Αυτό το δημοφιλές λαχανικό θα το δεις και σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Τι τροφές και πώς να βάλεις αυτό το διάστημα στην κατάψυξη

Υποστηρίζουμε τη λήψη όσων περισσότερων φρούτων και λαχανικών στα γεύματά σας μπορείτε – νωπά ή κατεψυγμένα – αλλά αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα φρούτα που μπορείτε να αποθηκεύσετε.
empty alt

Τι είναι τα προσαρμογόνα ή ανταπτογόνα και πού κάνουν καλό;

Είτε έχεις ακουστά τα Adaptogens, στα ελληνικά προσαρμογόνα ή ανταπτογόνα, είτε όχι, είναι πιθανό να τα έχεις δει ως πρόσθετη επιλογή στην τοπική καφετέρια ή στα μενού του smoothie bar ή να τα έχεις διαβάσει στα συστατικά ροφημάτων ή φυτικών συμπληρωμάτων.
empty alt

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι το τέλειο superfood!

Οι φράουλες είναι έντονα κόκκινες, ζουμερές και γλυκές. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου και επίσης περιέχουν αξιοπρεπείς ποσότητες φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) και κάλιο.
empty alt

Τα 6 καλύτερα λαχανικά που πρέπει να τρώτε για το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Η συνέπεια σε μια θρεπτική διατροφή, συμπεριλαμβανομένων αυτών των 6 λαχανικών, μπορεί να είναι σύμμαχός σας κατά του μεταβολικού συνδρόμου.
empty alt

Τι συνέβη σε 500 άνθρωπους που έτρωγαν ένα αβοκάντο κάθε μέρα για 26 εβδομάδες

Άλλη μια μελέτη αναδεικνύει τα οφέλη αυτού του superfood
Back To Top