Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τι να πίνεις για να έχεις μνήμη ελέφαντα

0     

Τι να πίνεις για να έχεις μνήμη ελέφαντα

 

Τώρα τελευταία η μνήμη σου σε απατά. Πολλές φορές, δεν θυμάσαι τι έφαγες χθες, όπως λέμε χαρακτηριστικά και ουδόλλως τυχαία. Μήπως όμως (και) αυτού του είδους η απιστία προκύπτει γιατί κάπου… φταις; Μήπως έχεις παραμελήσει την εγκεφαλική αυτή λειτουργία; Κι αν ναι, ποια βότανα μπορούν να σε βοηθήσουν να θυμάσαι όλα όσα χρειάζεται;

Καμιά φορά η υπερβολική κούραση και το άγχος κάνουν τη μνήμη να υπολειτουργεί και να εξασθενεί.

Καλό είναι, λοιπόν, όταν παρατηρούμε συμπτώματα ελαφριάς… αμνησίας να βοηθάμε τον οργανισμό μας να επανέλθει.

Ξέρουμε όμως τον τρόπο, πέρα από κάποια συμπληρώματα βιταμινών που τρέχουμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυστικό για καλή μνήμη κρύβεται στα οφέλη των βοτάνων, τα οποία βοηθούν τόσο στη μακροπρόθεσμη μνήμη των ενηλίκων όσο και στη μνήμη των ηλικιωμένων.

Τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας και οι ειδικοί επεσήμαναν ότι συγκεκριμένα δύο είναι τα θαυματουργά για τη μνήμη βότανα: η μέντα και το δεντρολίβανο.

Το αφέψημα από μέντα είναι ιδανικό για να τονώσει τη μνήμη στους υγιείς ενήλικες ενώ το αφέψημα από δεντρολίβανο βοηθά τους ηλικιωμένους να θυμούνται τι έχουν να κάνουν μέσα στην ημέρα.

Ένα αφέψημα μέντας σε καθημερινή βάση θα σε κάνει σίγουρα να θυμάσαι το χθεσινό γεύμα σου- εκτός κι αν έφαγες κάπου… απαράδεκτα και θέλεις να το ξεχάσεις!