Σε ένα ωραίο, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο είναι και το μάτι που πρέπει να χορτάσει. Και σε αυτό σίγουρα βοηθούν οι χρωματιστές τροφές.

 

Σε ένα ωραίο, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο είναι και το μάτι που πρέπει να χορτάσει. Και σε αυτό σίγουρα βοηθούν οι χρωματιστές τροφές. Δεν είναι όμως το μόνο τους θετικό στοιχείο.

Αν δεν θέλεις να μπλέκεις με θερμίδες και συστατικά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο τρόπος για να είσαι σίγουρη ότι τρως σωστά είναι να καταναλώνεις πολύχρωμες τροφές!

Διάβασε εδώ πόσο καλό σου κάνουν οι τροφές ανάλογα με το χρώμα τους:

Κόκκινες:

Τα φρούτα και λαχανικά σε χρώμα κόκκινο έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε λυκοπένιο, ανθοκυανίνες και βιταμίνη C.

Κάνουν καλό: Στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου, ρυθμίζουν την πίεση και βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς.

Πορτοκαλοκίτρινες: 

Οφείλουν το χρώμα τους στα φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντισταμινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κάνουν καλό: Στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου, από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η Alzheimer ενώ προλαμβάνονουν τη γήρανσης και είναι ό,τι πρέπει για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Πράσινες:

Παίρνουν το χρώμα τους από τη χλωροφύλλη και από ενώσεις που λέγονται γλυκοσινολικές, οι οποίες συμβάλλουν κυρίως στην προστασία από διάφορους τύπους καρκίνου.

Έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και φολικό οξύ, συνεπώς πρέπει να καταναλώνονται από εγκύους αλλά και από χορτοφάγους.

Μπλε:

Έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, αυτά τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από κυτταρικές βλάβες καθυστερώντας τη γήρανση.

Η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και οι φυτικές ίνες τους ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και ιδιαίτερα της μνήμης.
 

empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

Λέμε ναι στα βερίκοκα κάθε μέρα!

Βρίσκονται τώρα στην εποχή τους και τα καταναλώνεις ωμά (πάντα τα ανοίγεις πριν τα δαγκώσεις), μέσα σε απολαυστικά smoothies ή σε δροσερές φρουτοσαλάτες.
empty alt

5 τροφές για γονιμότητα στη διάρκεια του χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να γεμίζεις το πιάτο σου με μεγάλη ποικιλία από χρώματα από τα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τη γονιμότητα σου, όμως και ο χειμώνας δεν υστερεί καθόλου στα πλούσια αγαθά που προσφέρει για τον ίδιο σκοπό.
empty alt

Βραδινό φαγητό: Μύθοι και αλήθειες

Μύθος: Το βραδινό φαγητό παχαίνει Αλήθεια: Το σύνολο των θερμίδων της ημέρας παχαίνει η αδυνατίζει ανεξάρτητα από την ώρα της λήψης του φαγητού Μύθος: Να μην τρώμε τίποτα μετα τις 8 μμ Αλήθεια: Το βραδινό φαγητό είναι εξίσου σημαντικό όπως και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.
empty alt

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω (ή μένεις μέσα) θέλεις να πιείς όλο το Βόσπορο, ίσως ήρθε η στιγμή να περιορίσεις λίγο αυτή την τάση, ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα πρώτα –άντα.
empty alt

Μπορεί κάποιος να εθιστεί στη σοκολάτα;

Μήπως έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου μία σοκολάτα για «επείγοντα περιστατικά» (βλέπε λιγούρες); Μήπως κάθε φορά που στρεσάρεσαι ή στεναχωριέσαι, αντί να το ρίξεις στο διαλογισμό και τη γιόγκα πέφτεις με τα μούτρα σε ένα σοκολατένιο γλυκό; Μήπως θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου […]
empty alt

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.
empty alt

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου

Πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε συνδυασμό με τον έντονο τρόπο ζωής, το στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια που διαφυλάσσουν την υγεία του εντέρου μας, οδηγώντας σταδιακά στην ανάπτυξη σχετικών προβλημάτων.
Back To Top