Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

0     

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

blue_wine

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.

«Ξέχασε όλα όσα ξέρεις για το κρασί», γράφει στην ιστοσελίδα του brand, Gik. «Αγνόησε όλες τις προκαταλήψεις και τις προδιαγραφές σχετικά με την παραγωγή κρασιού και κλείσε τα αυτιά σου σε ό,τι σου λέει ο σομελιέ στη βραδιά γευσιγνωσίας».

Πώς φτιάχνεται όμως αυτό το εντυπωσιακό, ομολογουμένως, μπλε κρασί; Μείγμα από λευκές και κόκκινες ποικιλίες σταφυλιού χρωματίζεται με ανθοκυανίνη (μια χρωστική που υπάρχει στη φλούδα του σταφυλιού) και ίντιγκο (χρωστική του φυτού Isatis tinctoria), ενώ η γεύση του ενισχύεται με ένα τεχνητό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες.

Και πώς προέκυψε η ιδέα του λανσαρίσματος ενός μπλε κρασιού; Η εξήγηση που δίνεται είναι κάπως ρομαντική: «Μας φάνηκε ποιητικό το να δώσουμε σε ένα παραδοσιακά κόκκινο ποτό μπλε χρώμα», σχολίασε σχετικά ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας που το παράγει, ονόματι Aritz Lopez.

Τώρα μένει να δούμε αν εκτός από θεαματικό είναι και εύγευστο και αν, όπως και το κόκκινο κρασί, χρωματίζει τα χείλη μας. Μια δοκιμή θα μας πείσει. Salud!